KuriózumEzért kapnak sokan dührohamot meditáció közben

Ezért kapnak sokan dührohamot meditáció közben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Éreztél már dühöt, türelmetlenséget, nyugtalanságot meditáció közben? Ne hidd azt, hogy valami baj lenne veled, ezek az érzések bizonyos szintig teljesen természetesek.

Akkor is, ha meg vagy győződve a meditáció jótékony hatásáról, néha, nem úgy működik, mint ahogy azt elvárnád. Ilyenkor azt gondolhatod, hogy te vagy a hibás, mert nem tudod megnyugtatni az elmédet, vagy, hogy a meditáció nem neked való.

“Először izgatottnak és nagyon nyugtalannak érzi magát az ember, mintha ki akarna bújni a bőréből” – magyarázza Gail Parker pszichológus és jógatanár, aki már több olyan személlyel találkozott, aki így érezte magát meditáció közben.

A szakember azonban direkt kihangsúlyozza, hogy ha így is érzel, soha ne add fel. Valójában nagyon fontos oka van annak, ha meditáció közben erős nyugtalanságot érzel, ez egy nagyon fontos lépés a boldogság felé vezető úton.

A szorongás jó jel

“Az emberek gyakran mondják, hogy nem szeretnek meditálni, mert idegesek lesznek, vagy hogy nem tudnak egy helyben ülni sokáig. Maga a meditáció nem idéz elő izgatottságot, csupán azt hozza felszínre, ami már amúgyis benned van” – magyarázza Parker.

Ha nem tudsz nyugodtan ülni, pontosan azt jelenti, hogy meditációra van szükséged. Általában nem egy kellemes folyamat a stressz- és feszültségoldás, viszont a meditáció után megkönnyebbülést érezhetsz. Ha meditáció közben szorongást, feszültséget érzel, az jó jel, azt jelenti, hogy felszabadulsz az eddigi kínzó görcsöktől. Meg kell tanulnod tolerálni ezeket az érzéseket a gyógyulás érdekében.

Hogyan juthatsz el a teljes ellazulásig?

Sokkal több előnye van a mediációnak, mintsem hogy feladd a kezdeti feszültségek miatt. Fogadd el a kellemetlenségeket, és meglátod, milyen csodálatos lesz a végeredmény.

“Ha csak öt perc, amit kibírsz mozdulatlanul az is rendben van, később majd növeled ezt az időt, csak légy kitartó. Minél toleránsabb vagy a szorongással szemben, annál könnyebb lesz elérni a teljes ellazultság állapotát” – mondja Parker.

Fotó: Instagram/@matiamubysofia

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek