HolotropikumEzért igyunk meleg teát a nagy melegben!

Ezért igyunk meleg teát a nagy melegben!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Persze nem az első dolog, ami a negyven fokban eszünkbe jut, de sokkal jobb választás lehet egy nagy bögre forró tea, mint egy jéghideg sör.

tea

Az arab módszernek nevezett életmódtanács szerint a legjobb, ha a nagy kánikulában bevágunk egy forró teát. Így szabályozzuk a szervezet hőháztartását. Az emberi test normális hőmérséklete 36 fokos, ha ennél magasabbra megy, akkor ajánlatos tenni ellene valamit. Hogy kivédhessük a hőkárosodást jelző és hűtőrendszerre van szükségünk.

A veszélyt jelző receptoraink a nyelv külső felén és az emésztőrendszerben vannak. Amint nagy hőt érzékelnek, jelzést adnak az agynak, hogy kapcsolja be a hűtést, és ilyenkor kezdünk izzadni. Leadjuk a hőt, tehát verejtékezünk.

A forró vagy meleg tea hatására szintén bekapcsolnak a receptor, és a folyamat következtében izzadás vagyis hűtés következik be. A párolgás hőt von el a szervezettől, így kevésbé lesz melegünk. Persze megfelelő ruha használata esetében. Tehát vegyünk fel magunkra egy könnyű pamut vagy vászon ruhát, üljünk be az árnyékba és kortyolgassunk forró teát.

Izzadni és hűteni fogunk, közben meg hidratálunk is.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek