HolotropikumEzért igyál minden este egy bögre kakaót

Ezért igyál minden este egy bögre kakaót

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Lehet, hogy meglepő, de a szakemberek szerint igencsak egészséges és ajánlott egy pohár kakaó elfogyasztása esténként. Olyan antioxidánsokban gazdag, melyek segítenek az agyi kapacitásunk és memóriánk egészségének megőrzésében.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Szerencsére finom és különleges íze miatt kicsik és nagyok egyaránt szeretik, így hát nem kell különösebb meggyőzést folytatnunk azért, hogy a gyerek megigyon belőle egy pohárral.

Egy bögre kakaó elfogyasztásával igencsak sokat tehetünk a mentális fáradtság leküzdése ellen. A kakaóbab több mint tíz százalékban tartalmaz értékes sejtvédő antioxidánsokat, úgynevezett polifenolokat és flavonoidokat. Ez utóbbiak segítik az agyi vérellátottságot, így ajánlott az idősebb korosztálynak is kakaót fogyasztani.

A kakaó jótékony hatását a memória működésére egy 37 személyből álló csoporton tesztelték a Kolumbiai Egyetem orvosai. A résztvevőket 50-69 éves korosztály alkotta. A három hónapos tesztidő alatt egyesek kisebb mennyiséget kaptak a flavonoidokból, mások nagyobbat. Annál a csoportnál, akik nagyobb adagot kaptak, lényegesen több javulást mutattak ki az agyi kapacitás és memória szempontjából.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek