HolotropikumEzért használjunk az aloe verát a cukorbetegség kezelésében!

Ezért használjunk az aloe verát a cukorbetegség kezelésében!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az aloe vera régóta használatos természetes gyógyír, leginkább nyugtató és élénkítő hatásának köszönhetően alkalmazzák előszeretettel a bőrápoló szerek készítésénél. Újabb kutatások viszont most azt is igazolták, hogy az aloe vera a cukorbetegség kezelésében is eredményesen használható.

aloe-vera-cukorbetegseg

Helyesen használva az aloe vera képes csökkenteni a vércukorszintet. A továbbiakból megtudhatjátok, hogy miért hatásos az aloe vera a diabétesz megelőzésére és kezelésére, valamint azt, hogy hogyan használjuk ki maximálisan e növény jótékony attribútumait!

Hol az összefüggés az aloe vera és a cukorbetegség között?

Napjainkban a diabétesz az egyik leggyakoribb autoimmun betegségek közé tartozik. A hiperglikémiával diagnosztizált emberek száma gyorsan nő, a jelenlegi adatok is igen nyugtalanítóak.

Szerencsére, az emberek többsége tudatában van annak, hogy a rendszeres testmozgással, a helyes táplálkozással és az egészséges életvitellel meg lehet előzni a cukorbetegség kialakulását, vagy legalábbis kordában tartani betegség paramétereit. Jólehet, az életmódbeli változtatások és a rendszeres testmozgás szabadidőnktől is függ, viszont semmi sem befolyásolhat az étrendünk kialakításában. Az aloe vera pedig itt kap fontos szerepet.

Lássuk, mit mondanak a tudósok:

  • az aloe vera a vércukorszint természetes úton való szabályzásának leghatékonyabb eszköze
  • a friss aloe vera-lé rendszeres fogyasztása normalizálja a véráram glukóz szintjét
  • erős vércukorszint csökkentő hatásának köszönhetően, az aloe vera jótékonyan hat mind az IDDM (inzulin-dependens diabetes mellitus), mind pedig az NIDDM (nem inzulin-dependens diabates mellitus) kezelésében
  • napi két adag (vagy 5-15 ml) aloe vera-lé szignifikánsan csökkenti a vércukorszintet.

Hogyan segíthet a cukorbetegeknek az aloe vera?

Az aloe verában sok glucomannan található, ez egy vízoldékony étkezési rost (poliszacharid), ezért csökkenti a glukóz szintet. Ez egy hemicellulóz, amely hipoglikémiás szerként viselkedik, tehát csökkenti a vércukorszintet.

  • az antrakinon, a sajátos illatú szerves fenolok és a lektin (szénhidrát-kötő fehérjék) csak néhány azok közül a vércukorszint csökkentők közül, amelyeket az aloe verában találtak.
  • az aloe vera 2 hónapon belül 50%-al képes csökkenteni a vércukorszintet.
  • tisztítja a szervezetet és eltávolítja a vérből a felesleges glukózt.
  • erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása van, melynek köszönhetően véd a fekélyekkel, sebek fertőződésével és más diabétesszel összefüggő betegségekkel szemben.
  • serkenti az inzulin kiválasztását, ezért enyhíti a diabétesz tüneteit.
  • az aloe vera teljesen természetes, ezért semmilyen mellékhatása nincs a cukorbetegség kezelésében.

Hogyan építsük be étrendünkbe az aloe verát?

Mint már a fentiekből is kiderült, az aloe vera csodákra képes a cukorbetegség kezelésében, egy egészséges és tápanyag dús étrend mellett. A legjobb eredmények érdekében mindig a friss és organikus aloe vera gélt vagy levet részesítsük előnyben, ennek feldolgozott változataival szemben.

A kezelés első fázisában napi egy teáskanál aloe vera ajánlott. Miután szervezetünk hozzászokott, emelhetjük a napi adagot 3 teáskanálig. Ha nem szeretjük kissé kesernyés ízét, adhatunk hozzá kevés mézet vagy más édesítő szert fogyasztás előtt.

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek