HolotropikumEzért fogyasszunk minden nap egy cikk fokhagymát éhgyomorra!

Ezért fogyasszunk minden nap egy cikk fokhagymát éhgyomorra!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Nem mindenki tartja jó ötletnek éhgyomorra fogyasztani a fokhagymát. Sokszor hallhattuk azonban az „öregektől”, hogy mennyire jótékony ez az orvosság, és hogy mi mindenre szolgál gyógyírként. És valóban, számos betegségre megoldást nyújt.

fokhagyma-ehgyomorra

Ezeket alátámasztandó, tudós emberek végeztek különféle tanulmányokat, melyek szerint az éhgyomorra fogyasztott fokhagyma (még evés vagy ivás előtt) megerősíti a szervezetet, mivel egy rendkívül erős antibiotikumként viselkedik. És miért hatásosabb, ha még reggeli előtt fogyasztjuk? Mert a baktériumok ilyenkor vannak a leginkább kiszolgáltatva a hatásának.

Miért jó éhgyomorra?

Miután néhány hétig fokhagymát fogyasztottak éhgyomorra, sokan számoltak be vérnyomáscsökkenésről. De nem csak a keringésre van jótékony hatással, hanem sok szívbetegséget is meg tud előzni a máj és húgyhólyag működésének stimulációja révén.

Ugyanakkor, a fokhagyma hatásos olyan gyomorpanaszokra is, mint a hasmenés. Elősegíti az emésztést és serkenti az étvágyat, valamint stressz csökkentőként is működik, mivel gyakorlatilag meggátolja a fokozott idegállapotban történő gyomorsav termelődését. Vannak, akik szerint pedig kiváló gyógyír idegi problémákra, azonban csak éhgyomorra fogyasztva.

A fokhagyma világszerte híres egészségtámogató hatásairól, emiatt is emlegették a régi időkben úgy, mint a „gyógyító élelmet”.

A fokhagyma és az alternatív medicina

Az alternatív orvoslásban a fokhagymát az egyik leghatásosabb méregtelenítőnek tartják. A területen tevékenykedő orvosok szerint a fokhagyma annyira hatásos, hogy képes megtisztítani a szervezetet a parazitáktól és férgektől, megelőzi a cukorbetegség kialakulását, a tífuszt, a depressziót, és bizonyos ráktípusok kialakulását is.

Allergia esetén fontos szem előtt tartani a következőket: ne fogyasszuk nyersen, illetve, ha kiütéseink vannak, hőemelkedés vagy fejfájás jelentkezik, akkor abba kell hagyni a fogyasztását. Egyes tanulmányok kimutatták, hogy a fokhagyma fogyasztása különböző mellékhatásokat válthat ki azoknál, akik AIDS elleni kezelés alatt állnak, így ajánlott ennek fokozott figyelmet tulajdonítani, ha ilyen esettel állunk szemben.

A kellemetlen illata és íze ne akadályozzon meg fogyasztásában, hisz egészségre gyakorolt hatásáért igazán megéri. A fokhagyma-kiegészítők is kiválóan helyettesíthetik a nyerset, ebben a formában is igen hatásos.

Éhgyomorra fogyasztva megerősíti a légzőrendszert: szembetűnően hatásos a tuberkulózis, asztma, tüdőgyulladás, nátha, hörghurut megelőzésére és kezelésére, valamint köhögés ellen is hatásos.

Tuberkulózis esetén kifejezetten hatásos ez a gyógymód. Fogyassz el a nap folyamán egy egész fokhagymát. Kezdj két cikkel éhgyomorra, a többit pedig elosztva adagokra, bármilyen formában fogyaszthatod. A legjobb hatás akkor érhető el, ha nyersen fogyasztjuk.

Egészségtámogató hatásai végtelennek tűnnek. Egy másik: szintén éhgyomorra fogyasztva sokat segít székrekedés és aranyér esetén, de még fülfájásra is hatásos. Csupán egy cikk fokhagyma is éhgyomorra még fogmosás előtt, kiváló ellenszere a fent említett panaszoknak.

Amennyiben rendszeresen fogyasztjuk, a fokhagyma számos betegségre jelenthet megoldást. Fogyasszuk tehát napi rendszerességgel és érezni fogjuk egészségünk és egész általános állapotunk javulását!

Egyed Zsuzsanna

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek