HolotropikumEzért fogyasszunk fekete csokit

Ezért fogyasszunk fekete csokit

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb ember képtelen ellenállni a csokoládénak, hisz az élet apró örömei közül talán az egyik legismertebb és legkedveltebb. Az utóbbi évek tudományos kutatásai ugyanakkor azt állítják, hogy nem is kell ellentmondani a csokoládénak, legalábbis annak, amelyik 65%-nál több kakaót tartalmaz, hisz a fekete csoki számos olyan összetevőt tartalmaz és számos olyan hatással bír, amelyek jótékony hatással vannak az emberi szervezetre.

Chocolate splash

Antioxidánsokat tartalmaz: minél nagyobb a kakaótartalma egy csokinak, annál egészségesebb. Antioxidáns alatt leggyakrabban az élő szervezetben, illetve a táplálékban található, természetes vagy mesterséges vegyületeket értjük. Az antioxidánsok létfontosságúak, hisz nagy szerepük van a szabad gyökök elleni küzdelemben, amelyek megtámadják a sejteket, betegségeket idézve elő ez által.

Csökkenti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát: amerikai, japán, német és svájci kutatások igazolták, hogy azok esetében, akik hetente fogyasztottak fekete csokit, 37 százalékkal csökkent a szívbetegségek kialakulásának kockázata.

Javítja a vérkeringést: a kakaó flavoniodok segítik az agyi véredények kitágulását, így jóval több vér és oxigén jut az agyba.

Természetes antidepresszáns: a fekete csokoládénak a nyugtatókhoz hasonlóan stresszcsökkentő hatása van. Tiramin és teobromin összetevői serkentik a neurotranszmitterek aktivitását. Ezen kívül a magnézium tartalma nyugtató hatású.

Meggátolja a sejtroncsolódást: a sejtek épségének megőrzése mellett javítja a vércukorszintet.

Fejleszti az agyat: epikatekin összetevőjének köszönhetően javítja a memóriát.

Megelőzi a krónikus fáradtságot: fogyasszunk naponta 50 gramm fekete csokit egy hétig, és nem érezzük magunkat annyira fáradtnak.

Segít a fogyásban: a koffeinhez hasonló tulajdonságai serkentik a kalória égetést. Ez azonban csak abban az esetben érvényes, ha az illető személy rendszeres testmozgást végez, és mérsékelten fogyasztja a csokoládét- A túlzott csokoládé fogyasztás hizlal, hisz 100 gramm 500 kalóriát tartalmaz.

Megelőzi a bőr pigmentációját: a keserű csoki fogyasztása a bőr simaságát és hidratáltságát segíti elő.

Megelőzi a ráncok kialakulását: a kollagén és az elasztin termelésének csökkenése a ráncok kialakulásához vezet. Az antioxidánsoknak és az aktív összetevőinek köszönhetően a fekete csokoládé megőrzi a bőr rugalmasságát, frissességét és segíti a sejtregenerálódást.

A tejcsokoládénak ugyanolyan összetevői vannak mint a keserű csokinak, azonban nagy mennyiségű cukrot, tejet és tejszínt tartalmaz. Így legközelebb, ha csokit vásárolunk, döntsünk a fekete csoki mellett, nem bánjuk meg.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek