HolotropikumEzért érdemes minden reggel egy adag őrölt tojáshéjat fogyasztani

Ezért érdemes minden reggel egy adag őrölt tojáshéjat fogyasztani

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legtöbb ember gondolkodás nélkül szemétbe dobja a tojáshéjat, mivel meggyőződése, hogy az már haszontalan, pedig a tojáshéj a legjobb kalciumforrás.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

A kalciumhiány megközelítőleg 150 különböző betegségnek a közvetlen vagy közvetett kiváltója. Ezek közül a leggyakoribbak a csontritkulás, fogágy- és ínygyulladás, ízületgyulladás, memóriazavar, depresszió, viselkedésbeli változások. A tojáshéj nagy mennyiségben tartalmaz kalciumot és 27 egyéb ásványi anyagot, így összetétele hasonlít a fogaink összetételéhez.

A tojáshéj felhasználási módja nagyon egyszerű. Mossuk meg a tojást, majd a héját törjük össze és adjuk hozzá a különböző ételekhez. A tojáshéjnak ugyanakkor egyedüli orvosi hatásai is vannak. A csontszövetek egyik legfontosabb összetevője a kalcium, akárcsak a fogaké, a tojáshéj pedig 93 százalékban tartalmaz kalciumot.

E mellett magnézium, foszfor, szilícium, vas, kén és nátrium is található benne. A tojáshéjban lévő fehérje aminosavakból – cisztein, lizin és izoleucin – áll, így különösen ajánlott kisgyerekek számára, mert a csontképződéshez szükség van a folyamatos kalciumpótlásra. A tojáshéj ugyanakkor az angolkór és a vérszegénység kialakulásának esélyét is csökkenti.

Mossuk meg jól a tojáshéjat, de a belső hártyát ne távolítsuk el. Ezután szárítsuk meg és daráljuk finom porrá, majd a pormennyiséggel megegyező mértékben adjunk hozzá mézet. Jól keverjük össze, és egy légmentesen lezárt üvegben hagyjuk egy hétig állni.

Egy hét múlva fogyasszunk egy teáskanállal belőle, a reggeli előtt 20 perccel. A kúra még hatékonyabb, ha a kalcium mellett magnéziumot és D-vitamint is adunk a mézes keverékhez.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek