HolotropikumAlternatív gyógyászatEzért érdemes goji bogyót fogyasztani

Ezért érdemes goji bogyót fogyasztani

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A goji gyümölcsét azért ajánlják a táplálkozás szakértők, mert gazdag antioxidáns tartalmának köszönhetően segít megőrizni életerőnket, frissességünket és jó testi-lelki egészségünket. A Goji egyre elterjedtebb a természetes és alternatív gyógyászat és a táplálkozás szakértők körében. A gyümölcs eredetileg Tibeti származású. Felsorakozik a legerősebb antioxidánsok mellé. Vitamin, ásványi anyag és esszenciális olajainak köszönhetően hasznos a szervezet erőforrásainak mozgósításában.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Antonio Tajuelo

A fényes és ragyogó bőrért használj gojit

A Goji egyik elterjedt használati területe a bőr és a haj ápolásával függ össze. Bizonyítottan napi 30 gramm fogyasztása segít a haj természetes szépségének a megőrzésében és regenerációjában. Elegendő 3-4 adag goji elfogyasztása hetente és a tested máris megérzi a változást. A bőröd fényesebb és egészségesebb lesz a gyümölcs magas beta karotin tartalmának köszönhetően. A bőr öregedési folyamatai ellen hatékony és a szabad gyökök elleni harc elengedhetetlen eszköze. A hajhagymák megerősödnek pár hét után. A B vitamin kategóriából a B1, B6, B2 vitamin van jelen a gyümölcsben, ami nemcsak a bőr és bőrfüggelékek egészségére hat, hanem az idegrendszer kiváló támogatója is. Elegendő a megfelelő bevitelhez napi 20 gramm gojit elfogyasztani. Lehetőleg reggel fogyasszuk és így a legjobban hat.

Goji a boldogság gyümölcse

A szépség amint tudjuk, belülről fakad és ehhez elengedhetetlen a lelki nyugalom és stressz mentes idegrendszer. A tibetiek nevezték el a boldogság gyümölcsének vagy boldogság morzsának mivel fogyasztása összefüggésbe hozható a kellemes lelkiállapottal és hangulattal. Tegyél egy próbálkozást, mert megéri. Egy hónapig fogyassz gojit és írd meg nekünk tapasztalatod. Előre láthatóan az életkedved, a hangulatod is megváltozik és optimistábban látod majd a világot. Természetesen ez sem képes csodákra, így a folyamatos önmagaddal történő önismereti és belső munka is fontos.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Hogyan szerezhető be és használható?

Napjainkban már a legtöbb bióboltban hozzáférhető, de megtaláljuk a nagyobb üzletek polcain is. Szárított formában, vagy más termékekkel kombinálva kapható.

A szárított goji a fent említettek mellett a rákos betegek komplementer kezelésében is segítséget nyújt. Az összetétele önmagáért beszél: 6 esszenciális vitamin, 21 ásványi anyag, 18 aminosav, 8 polizaharid, karotinoidok, cink, kalcium, szelénium, foszfor, germánium.

Karcsúsodj gojival

A goji a fogyasztó hatású teák kitűnő eleme lehet. A száraz goji mellé használjunk még gyömbért, roibost, citromfüvet, szennát és édes fa gyökerét így egy hatékony teakeveréket kapunk. A bióboltokban kész teakeverék is kapható az említett összetevőkkel.

Elkészítés: Önts forró vizet egy teáscsészébe és tedd bele a teakeveréket. Fedd le a csészét és hagyd az infúziót 8-1o percet állni. Keserűn vagy kis mézzel édesítve is fogyasztható. Figyelem csak felnőttek használhatják. Ajánlott napi 1-2 csésze három-négy hét időtartamig és aztán pár hét után a kúra ismét megismételhető.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek