KuriózumEzért engedik a hideg országokban élő szülők, hogy gyerekeik télen a szabadban...

Ezért engedik a hideg országokban élő szülők, hogy gyerekeik télen a szabadban aludjanak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az északi országokban élő családok télen gond nélkül viszik ki gyerekeiket a friss levegőre. Bár nem sok tanulmány támasztja alá, hogy pozitív hatással lenne ez a gyakorlat, de azok a szülők, akik rendszeresen viszik levegőzni gyerekeiket, és hagyják, hogy kint aludjanak, csupa jóról számoltak be.

Vannak azonban olyan szülők, akik teljességgel elképzelhetetlennek tartják, hogy a gyerek kint aludjon a hidegben, vagy egy szelesebb időben elvigyék sétálni. Izlandon vagy Finnországban például teljesen megszokott dolog, hogy a mínusz fokokban is a csecsemő kint alszik a babakocsiban, természetesen megfelelően felöltöztetve.

1. Gondoskodnak arról, hogy melegben legyen a test

A szülők elmondták, hogy bár kint hideg van, nagyon odafigyelnek arra, hogy megfelelő meleget biztosítsanak a gyermek számára. Meleg gyapjúból, természetes anyagokból készült ruhákba öltöztetik, és rétegesen betakarják őket. Fontos, hogy a sapka és a kesztyű is jó meleg legyen.

2. Erősödik az immunrendszer

A szülők azt állítják, hogy minél többet vannak a kicsik a szabadban, annál kevésbé valószínű, hogy elkapják a szokásos téli betegségeket. A beltéri alváshoz képest, a szabadtéri alvás sokkal nyugodtabb, pihentetőbb, erősebbé teszi az immunrendszert, és nyugodtabb lesz a csecsemő.

A szülők azt is megjegyezték, hogy a szabadban szunyókáló babák sokkal aktívabbak és jobb az étvágyuk is.

3. Hosszabb alvás

Finnországi szülők rájöttek, hogy a gyermekek hosszabb ideig alszanak a szabadban. A szabadtéri szunyókálás közel 3 órán át tartott, míg a beltéri alvás csak 1-2 órás volt.

4. Az oktatási központok támogatják ezt az eljárást

Az olyan országokban, mint Svédország és Dánia, újabban pedig az Egyesült Királyságban az iskolák arra ösztönzik a gyerekeket, hogy töltsenek több időt a szabadban játszanak, egyenek, pihenjenek és aludjanak ott.

Tanulmányok alapján kimutatták, hogy a szabadban alvó gyermekek kevésbé betegednek meg, és nem maradnak ki az iskolából, mivel a baktériumok és a vírusok inkább a beltérben terjednek. Van egy mondás: „Egy kis friss levegő soha nem árt senkinek”, a svédek pedig úgy tartják : „Nincs rossz idő, csak rossz ruházat.”

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek