HolotropikumEzért állj le azonnal az orrszőrzet kitépésével!

Ezért állj le azonnal az orrszőrzet kitépésével!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A mai modern társadalomban igyekszünk maximálisan megfelelni az aktuális divatot követő esztétikai elvárásoknak. Szőrtelenítünk rendületlenül, már a legtöbb férfi is arra törekszik, hogy a lehető legkevesebb szőr legyen rajta. Azonban mielőtt nekifognánk ennek a folyamatnak, gondoljuk át, hogy milyen célt is szolgálnak az apró szőrszálak.

orrszorzet

Úgy tartják, hogy az orrban levő kilógó szőrszálak kifejezetten gusztustalanok, így egy bizonyos kor után ajánlatos rendszeresen megszabadulni tőlük.

Szakértők szerint igencsak káros lehet, ha szőrtelenítjük magunkat az orrnál, hiszen ez súlyos gyulladásokat, fertőzéses betegségeket, de gombásodást is okozhat.

A szőr kitépése által a bőrön található idegek sérülhetnek. Ezért például különösen veszélyes az orrszőrzet eltávolítása, hiszen ilyenkor károsodhat a bőrszövet, a szőr helyén megmaradt üres rész pedig feltelhet vérrel, mely kiváló telep lesz a gombák és élősködők számára.

Az orrszőrzet azért is felelős, hogy megszűrje a levegőt, amit belélegzünk, így mindenképp gondolkozzunk el azon, hogy megéri-e kiirtani a védőpajzsot. Ha tényleg nagyon zavar esztétikailag az orrszőrzet, esetleg a kilógó részt vágjuk csak le, semmiképp se tépjük ki gyökerestől.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek