HolotropikumEzeket az élelmiszereket ne vásároljuk a hipermarketekben

Ezeket az élelmiszereket ne vásároljuk a hipermarketekben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Azzal mindenki tisztában van, hogy a kereskedelmi forgalomban találhatók olyan élelmiszerek, amelyek nincsenek jó hatással az egészségre.

Fotó: Flickr.com
Fotó: Flickr.com

Az alábbiakban néhány olyan élelmiszertípust sorolunk fel, amelyek gyakran szerepelnek a hipermarketek kínálatában, ám nem árt vigyázni velük:

Lazac: a hipermarketekben található lazacokat farmokon tenyésztik, ahol a halakat szója származékokkal és egyéb koncentrátumokkal táplálják. Ha nem ismerünk olyan eladót, akiben megbízunk, lazac helyett inkább vásároljunk élő halat.

Paradicsomkonzerv: a paradicsomkonzerv és a paradicsomlé károsak az egészségre. A konzervek szintetikus ösztrogént tartalmaznak, ami meddőséget és szívbetegséget okozhat. Ha már vásárolunk, akkor lehetőleg üvegest válasszunk, de otthon is elkészíthetjük. Abban biztosan nem lesz káros anyag.

Marhahús: nem egyszer előfordult, hogy a fogyasztóvédelmi hatóság ellenőrei marhahús helyett lóhúst találtak a hipermarketek polcain. Ráadásul a farmokon tenyésztett szarvasmarhákat főleg búzával, kukoricával, szójával, és esetenként antibiotikumokkal, hormonokkal táplálják, hogy gyorsabban növekedjenek. A marhahús sokkal jobb és ízletesebb, ha az állat fűvel és szénával táplálkozva nő fel.

Mikróban elkészíthető popcorn: perfluoroktánsavat tartalmaz, ami hererákot, májrákot, hasnyálmirigyrákot vagy meddőséget okozhat. Válasszuk helyette a klasszikus változatot.

Tej: a farmon tenyésztett teheneket növekedési hormonokkal kezelik, hogy nagyobb tejhozamot produkáljanak. A hormonok a tejbe jutnak, azon keresztül pedig az emberi szervezetbe. Ha módunkban áll, vásároljunk kistermelőtől tejet. Olvas el A szomorú igazság a tejről – amit minden szülőnek tudni kell cikkünket.

Sajt: az utóbbi években kizárólag rossz híreket lehetett olvasni az üzleti forgalomban található sajtféleségekről. Magas a zsírtartalmuk, margarint és sok vizet tartalmaznak. A megoldás itt is az, ha házi termelőtől vásárolunk.

Alma: az üzletekben található alma nagy többsége importárú, növényvédő szereket tartalmaz, amelyek később a szervezetbe jutva egészségügyi károkat okozhat.

Müzlik: sokan egészségesnek gondolják, de legtöbbjüknek magas a cukortartalma. A gabonapelyhek is tartalmaznak növényvédő szereket, amelyek rákkeltőek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek