HolotropikumEzeket a mérgeket eszed nap, mint nap

Ezeket a mérgeket eszed nap, mint nap

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Szerintem mindannyian úgy vagyunk, hogy a legegészségesebben szeretnénk táplálkozni, azonban utólag mégis kiderül, hogy a táplálék, amelyet a napokban vásároltunk, mégsem olyan természetes, mint amilyenre számítottunk.

Fotó: photl.com

A legtöbb egészségesnek lefestett termék ugyanis számos olyan eltitkolt összetevőt tartalmaz, amely messze sem hasznos a szervezetünkre nézve.

Egy a biztos: ha a szupermarketből vásárolsz, a legtöbb ott forgalmazott termék külföldről származik, így legalább egyet a sok káros adalék közül biztosan magába rejteget. Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Osztálya már össze is állította azon mérgező anyagok listáját, amelyek többnyire megtalálhatók a más országokból behozott zöldségekben, gyümölcsökben. Íme:

1. Difelinamin – egy olyan gombaölő szer, amely leginkább az almában található meg, és amely elsősorban a veséket támadja meg. Felgyűl ugyanakkor a májban, a vérben, hosszútávon pedig komoly gondokat okoz.

2. Tiabendazol (E233) – egy másik gombaölő, amely magas koncentrátumban található szintén az almában. Ez az idegrendszerre fejti ki hatását, valamint az emésztőrendszernek is ártalmas, éppen emiatt tiltották be az alkalmazását Ausztráliában.

3. Aldrin – féreg- és rovarirtó, a talaj mentén használják azért, hogy megóvják főként a gabonaféléket a hasztalan állatoktól. Sajnálatos módon, megtalálható a húsban és tejtermékekben. Halálos kimenetelű úgy az embereknél, mint madaraknál és halaknál. Emiatt számos országban betiltották a használatát.

4. Dieldrin – az aldrin egyik származéka, szintén a rovarok ellen használják. Legalább annyira veszélyes, mint a fent említett társa, viszont „csupán” a pasztőrözött tejben található meg.

5. Mirex – hangya- és rovarirtó, amelyet felfedeztek a húsban és a halban is. Rákkeltő hatása ismert, ugyanakkor rendkívül káros a környezetre =legalább 10 évet képes lebomlás nélkül meglenni). Emiatt került betiltásra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek