HolotropikumEzek a tünetek májbetegségre utalnak, ne hagyjuk figyelmen kívül őket, mert akár...

Ezek a tünetek májbetegségre utalnak, ne hagyjuk figyelmen kívül őket, mert akár az életünk is múlhat rajta!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A máj normális működése létfontosságú, ha baja esik, akkor gondok jelentkezhetnek az emésztésben, a méreganyagok kiszűrésében, ám végzetes következményei is lehetnek a rendellenességnek.

majbetegseg-jele-lehet

Vannak, akik májproblémával születnek, de a legtöbb embernek az étrend és az életmódja miatt kell szembenéznie a ténnyel, hogy valamilyen betegség támadta meg ezt a szervet. A túlzott alkoholfogyasztás, a környezetből, élelmiszerekből bekerülő méreganyagok, és vírusok mind-mind hozzájárulnak ahhoz, hogy májbetegségeket idézzenek elő.

Ha a következő tüneteket észrevesszük magunkon, azonnal forduljunk orvoshoz:

A bőrünk besárgul

Főként a szemeken, és a körömágyon lehet a legjobban megfigyelni, ha beindul a sárgulás. Ez amiatt van, hogy a máj nem képes megfelelő módon kiüríteni és kiszűrni a méreganyagokat a szervezetből, és az úgynevezett bilirubin felhalmozódik a bőrsejtekben.

Bőrviszketegség, bőrérzékenység

Az egyre jobban viszkető bőr májbetegségre utalhat. Ha már egy egyszerű érintéstől fájdalmat érzünk, érzékeny lesz a bőrünk, forduljunk orvoshoz, még akkor is, ha hidratáló krémek segítenek a tünetek enyhítésében.

Vizelet- és székletváltozás

Sokan a májproblémára utaló tüneteket összetévesztik a kiszáradással, és emiatt pótolni kezdik a folyadékot, azonban ha a vizelet színe nem lesz világos-sárgás, akkor bizony a májzavar állhat a háttérben. A széklet színének változása, színtelensége, vagy az ürítés utáni vérzés is májbetegségre utalhat.

Gyomorpanaszok

A gyakori görcsök, hasfájások is szerepelhetnek a tünetek között, így ha ezek sok ideig fennállnak, vizsgáltassuk ki magunkat, hiszen jobb megelőzni a bajt, főként, ha nehezen kapunk levegőt is.

Fáradtság

A kimerültség, fáradékonyság is többek között a májbetegség számlájára írható. Ha gyakran érezzük magunkat gyengének, álmosnak, és ha a fent említett tünetek közül is tapasztalunk párat, akkor el kell menni egy orvoshoz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek