KuriózumEzek a mérgező beszólások könnyen tönkretehetik a párkapcsolatot!

Ezek a mérgező beszólások könnyen tönkretehetik a párkapcsolatot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Harmonikus párkapcsolatról ábrándozol, azonban ennek elérése érdekében nap, mint nap tenned kell. A negatív szavak és mondatok, nem is gondolod, de nagyon káros hatással lehetnek. Sokszor érdemes gondolkozni mielőtt kimondanál valamit, főleg egy veszekedés hevében. Inkább számolj el magadban tízig, és csak utána mondj bármit is.

A szemrehányások, az állandó civakodás, a kötekedés, az utasítgatás úgy szakíthat el egymástól, hogy észre sem vesszük, csak csodálkozunk, hogy miért van baj.

“Nem érdekel”

A közömbösség az önzés és az érzelmi széthúzás bizonyítéka. A párkapcsolat két ember közös játéka, akik érdeklődéssel és odaadással figyelik egymást. Nincsenek alá-vagy fölérendelési viszonyok, a két fél kiegészíti egymást, így válnak egy egésszé. Ha úgy érzed, és ki is mondod, hogy rendszeresen nem érdekel a másik, akkor érdemes elgondolkodni a dolgokon.

“Ez a te hibád”

Az éretlenség vagy az önzés jele, ha a másikra hárítod a felelősséget. Még akkor is, ha nyilvánvalóan a párod a hibás, jó ha empatikusan állsz a dolgokhoz, és közösen próbáljátok feltárni a hiba forrását.

Abban a párkapcsolatban, ahol a partnerek állandóan egymást vádolják, mindenért egymást hibáztatják, nem hajlandók elfogadni a másik nézőpontját, értelmetlen minden próbálkozás egy harmonikus és egészséges kapcsolat kialakítására.

“Hagyj békén”

Vannak helyzetek, amikor ez a kifejezés sok elégedetlenséget, szomorúságot, magányt rejt magában. Ha valaki ezt mondja, akkor azt jelenti, hogy sokkal jobban érzi magát egyedül, mint a partnere társaságában. De a kommunikáció még ekkor is megoldásokká változtathatja az elégedetlenséget. Ezekkel a szavakkal a partner azt sugallja, hogy sokkal jobban érzi magát egyedül.

“Bárki másnak sikerült volna”

A megbecsülés, a hála és a szoros érzelmi kapcsolat hiánya felborítja a egyensúlyt a kapcsolatban. Ha a párod állandóan összehasonlítgat másokkal, szemrehányást tesz, akkor előbb-utóbb nem lesz kellemes egy ilyen kapcsolatban létezni.

Egy egyszerű szó vagy mondat olyan mély nyomot tud hagyni a másikban, hogy teljesen elveszíti a bizalmát, az érdeklődését, és így szép lassan kialakul a kapcsolat halála. Ha két ember szereti egymást, mindent megtesznek azért, hogy szoros érzelmi kapcsolatban maradjanak, éppen ezért kerülik a mérgező szavak használatát.

“Utállak”

A gyűlölet sok negatív érzelmet, haragot és fájdalmat rejt magában, ezektől pedig nem olyan könnyű megszabadulni. Azok a partnerek, akik egymást szeretik és tisztelik, nem engedik meg maguknak, hogy így beszéljenek. Tisztában vannak vele, hogy mennyire fontos tisztességesen, becsületesen viselkedni, anélkül, hogy a személyes frusztrációkat és múltbeli traumákat felhoznák.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek