HolotropikumEzek a leheletfinom változások történnek a testedben és lelkedben egy igazi ölelés...

Ezek a leheletfinom változások történnek a testedben és lelkedben egy igazi ölelés után!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az ölelés a legcsodálatosabb kommunikációs forma, ami két ember, két érző lény között létrejöhet.

Egy jó ölelés felér egy terápiával, hiszen egyszerre fejeződik ki a szeretet, a törődés, az odafigyelés, a gondoskodás. Ma már tudományosan bizonyított tény, hogy a többet ölelkező emberek boldogabb és egészségesebb életet élnek.

Lássuk most az ölelés 5 jótékony hatását!

1. Nyugtatja az idegrendszert

Próbáld ki. Ölelj meg valakit, és máris feloldódsz. Már egy puszta érintéstől olyan folyamatok indulnak be a szervezetben, amelyek jótékonyan hatnak az idegrendszerre. Ha ideges, stresszes vagy, öleld meg a párodat, és máris megnyugszol.

2. Csökkenti a stresszt

Az ölelésnek valódi gyógyereje van, amit érdemes kipróbálnod. Ha stresszes vagy, kérd meg a párodat, hogy karoljon át. Ha ez megtörténik, azonnal csökkenni kezd a kortizol stresszhormon a szervezetedben. Ha hazaérsz egy fárasztó munkanap után, öleld meg a kedvesed, és máris szebb lesz a világ.

3. Javulni fog a közérzeted

Ölelés esetén az agyadban megnő a szerotonin nevű boldogsághormon szintje, amitől jobban fogod érezni magad, magabiztosabb, bátrabb leszel. Szóval, írd fel magadnak receptre az ölelést.

4. Az ölelés ellazít

A szorongástól, stressztől befeszültek az izmaid? Egy ölelés segít ellazulni. Ez a testi kontaktus oldja a feszültséget, ezért mindenkinek többet kellene ölelkeznie.

5. Jót tesz a szívműködésnek

A University of North Carolina szakemberei megállapították, hogy azoknak a személyeknek, akik rég nem látták, ölelték át a kedvesüket, magasabb a pulzusuk, azaz hevesebben ver a szívük. Ellenben akik rendszeresen átölelik egymást, azoknak nyugodtabban dobog a szívük, így kevésbé fenyegeti őket a magas vérnyomás veszélye.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek