HolotropikumEz történik, ha minden nap éhgyomorra beveszel egy kanál olívaolajat

Ez történik, ha minden nap éhgyomorra beveszel egy kanál olívaolajat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az olívaolaj rendelkezik a legnagyobb Omega-3 zsírsav tartalommal. Tudatában ezen olaj egészségügyi előnyeinek, a mediterrán térségben élők, átlagosan napi 4-5 evőkanálnyi mennyiséget fogyasztanak belőle. Ezért, ha magunk is rendszeresen egy teáskanállal éhgyomorra fogyasztunk ebből, rövid időn belül tapasztalni fogjuk áldásos hatását!

Tudtad, hogy az olívaolaj a legrégebbi növényi zsír, amelyet az ember felfedezett és használ a mai napig? Az ókorban az egyiptomiak gabonát adtak a görögöknek olívaolajért cserébe, ugyanis ezt a sárgászöld folyadékot tartották a legértékesebb árucikknek. Az olívaolaj volt a 122 évig élő francia nő, Jeanne Calment hosszú életének is a titka. Értékes vegyületekben gazdag ez az olaj és védelmet nyújt a legfélelmetesebb betegségekkel szemben.

Erősíti az immunrendszert

Mivel az olívaolaj erős antioxidáns, erősíti és védi az immunrendszert, ezáltal segít felvenni a harcot a fertőzésekkel szemben.

Védi a szívet

Egy kutatási tanulmányban azoknak, akik rendszeresen használtak olíva olajat a főzéshez, 41%-al alacsonyabb volt a stroke kialakulásának kockázata azokhoz képest, akik egyáltalán nem fogyasztottak belőle. Ezek mellett, az olívaolaj polifenolokat is tartalmaz, amelyek segítenek a koleszterin normál határokon belül értékének a megtartásában.

Csökkenti az Alzheimer-kór kockázatát

A Toxicology and Pharmacology folyóiratban megjelent egyik tanulmány szerint, az olívaolajban található egy oleocanthal nevű vegyület (erős gyulladáscsökkentő), amely gátolja azokat a mérgező fehérjéket, melyek blokkolják a szinapszisokat a hippokampuszban, ami az Alzheimer-kór – az idegrendszer degeneratív betegsége – első jele. Az Alzheimer-kór problémákat okoz a memóriában, a gondolkodásban és a viselkedésben.

Megakadályozza a daganatok kialakulását

Az olívaolajban található egyik vegyület felgyorsíthatja a rákos sejtek halálát. Az olívaolaj rendkívül gazdag egyszeresen telítetlen zsírokban és erős antioxidánsokkal van telítve. Az olívaolajban található komponensekről kiderült, hogy lassítják a daganatok növekedését az emlőszövetekben. Úgy tűnik, hogy az olaj felemészti azokat a fehérjéket, amelyek a rákos sejtek növekedését segítik elő. Az olívaolaj ugyanakkor képes megvédeni a DNS-t a rákos sejtek által okozott károsodásoktól.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek