Ez történik az orvos szerint, ha túl gyakran szedsz Ibuprofent

Ez történik a szervezeteddel, ha túl gyakran szedsz ibuprofen tartalmú gyógyszert!

Ha fáj a fejed, és beveszel egy ibuprofent tartalmazó fájdalomcsillapítót, nem történik semmi baj, sőt, megszűnik a fájdalom, és ez remek. Azonban, ahogy minden gyógyszer esetében, itt sem szabad túlzásba esni, főként igaz ez az ibuprofen gyógyszerekre, amelyeknek gyakori szedésével mellékhatások alakulhatnak ki.

Az ibuprofen nem más mint egy nem-szteroid tartalmú, gyulladáscsökkentő gyógyszer, amelyet leginkább fájdalomcsillapításra alkalmaznak.

Harrison Linder, a Baltimore államban működő Center of Interventional Pain Medicine at Mercy Medical Center orvosa szerint az ibuprofen alapú fájdalomcsillapító jó, ha mindenkinél ott van, mert fájdalom esetén enyhülést hoz.

Ezt már olvastad? Az orvosok szerint 40 év fölött nem szabad ibuprofen gyógyszereket szedni! Íme, az ok!

A jelenlegi előírások szerint viszont nem szabad 30 napnál tovább szedni a 400 és 800 mg-os kiszerelésű gyógyszert, azaz naponta négy alkalomnál tilos többször bevenni, mert ha meghaladja a napi dózis a 3200 mg-ot, olyan mellékhatásokkal találkozhatsz, mint a gyomor és bélnyálkahártya károsodás, bélátfúródás, vagy veseproblémák.

Ezért csak az előírásoknak megfelelően szabad a gyógykészítményt alkalmazni, és nem árt, ha kikéred a családorvosod véleményét is.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.
Top