Fantasztikus! Ez történik az arcunkkal, ha egy hónapig hetente háromszor szódabikarbónás, kókuszolajos krémmel ápoljuk!

kokuszolaj-szodabikarbona

Minden nő egyetért abban, hogy a szép, egészséges, csillogó arcbőr nem kis odafigyelést igényel. Állandóan tenni kell azért, törődni, hidratálni kell. Először is a legfontosabb, hogy minimum, naponta kétszer alaposan mossuk meg arcunkat. Fontos szempont, hogy milyen alapanyagokat tartalmazó krémeket, szépségápolási termékeket használunk, mert ha ezekben toxikus összetevők vannak, akkor több kárt okozunk arcunknak, mint amennyit az használna.

Ezért ajánlott otthon elkészíthető krémeket kikeverni, amelyek természetes, ártalmatlan alapanyagokból készíthetők el.

Ilyen a következő recept is, amihez mindössze két hozzávaló szükségeltetik: szódabikarbóna és kókuszolaj.

Szódabiarbóna

Ez a konyhában gyakran használt anyag a szépségápolásban is egyre népszerűbb. Elsősorban azért, mert kiegyenlíti a bőr pH-szintjét, apró szemcséi eltávolítják az elhalt hámsejteket. és megakadályozzák a pattanások keletkezését. Ugyanakkor a fogak fehérebbé tételéhez is hozzájárulnak, ha kevés szódabikarbónával megsúroljuk rágó szerkezeteinket, és egyúttal a kellemetlen lehelettől is megszabadít.

Kókuszolaj

Ezt az egészséges terméket is lehet a főzésen kívül a szépségápolási területen használni. A kókuszolaj remek antibakteriális hatóanyaggal rendelkezik, és segít a problémás arcbőr rendbetételében.

Éppen ezért csodás a szódabikarbóna és a kókuszolaj keveréke. Egy kis műanyag edénybe kell elkeverni két kiskanál szódabikarbónát, és ugyanennyi kókuszolajat. Ha krémes állaga lett az egésznek, kész is, egy hónapon keresztül, heti három alkalommal kenjük be az arcunkat a kencével, hogy tiszta, fényes és puha legyen.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.