HolotropikumEz történik a bőröddel ha túl sok tököt eszel

Ez történik a bőröddel ha túl sok tököt eszel

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Október van, a mézédes, narancssárga színű sütőtök szezonja, de sok helyen már a sárgarépát is kezdik kiszedni a veteményes kertekből.

sutotok

Nagyon finom és egészséges zöldségekről van szó, amelyek viszont igencsak gazdagok béta karotinban, és ez áll a hátterében annak is, ha valaki sok sütőtököt elfogyaszt, utána elkezd szépen kreolosodni, illetve fokozatosan sárgulni.

A képlet egyszerű, ha valaki nagy mennyiségben fogyaszt narancssárga színű zöldségeket, gyümölcsöket, és a szervezet már nem képes a sok karotintól megszabadulni, akkor az beépül a sejtekbe, és akár 2–3 hónap leforgása alatt már megjelenhet egy kis színváltozás a bőrön.

A színkülönbség legelőször a kezeken és lábfejen, ott is inkább a talpon jelentkezik. Legtöbb esetben nem kell aggódni a sárgulásért, hiszen ha megszűnik a béta karotin bevitele a szervezet, a bőr felülete is kitisztul. Ha valaki túl gyorsan sárgul be, vagy nagyon hosszú ideig tart, amíg visszanyeri eredeti bőrszínét, akkor ajánlott orvoshoz fordulni, mivel lehet, hogy vese-, vagy májproblémától szenved.

Ajánló: Nincs hatásosabb arckozmetikus a sütőtöknél

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek