A szorongás, napjainkban az egyik leggyakoribb mentális problémák egyike. A fejlett világ lakosságának közel 25 százaléka folyamatosan szorong, fél, stresszel valamitől. Ez pedig leginkább pánikrohamokban, poszt-traumatikus stresszben, zaklatottságban, megszállottságban nyilvánul meg.

legzes-technika1

A kémiai vegyszereket tartalmazó gyógyszeres kezelések mellett vannak alternatív lehetőségek is, amelyek hatékonyan megszabadíthatnak a szorongástól. Az egyik ilyen metódus a legzési technika. Ez egy ősi módszer, amely egyidős a jógával. Pranayama légzésnek nevezik, és annyiszor alkalmazható, ahányszor éppen szükséges.

Mikor nincs elég oxigén egy adott légtérben, az agy vészhelyzetre hívja fel a létfontosságú szervek figyelmét. Stressz, idegesség esetén a légzés nehézkessé válik, amely pánikroham esetén még fokozódhat – magyarázza Jonathan Davidson, az amerikai Duke Egyetem professzora.

Próbáljuk ki a Pranayama légzési technikát, amely segít leküzdeni az ártó szorongást, stresszes pillanatokat, és ugyanakkor erősebbé, határozottabbá is válhatunk tőle. na és a kínzó tünetektől is megszabadulhatunk.

Ezt már olvastad? Csodás tibeti fogápolási gyógymód, hogy idős korunkra is erős maradjon a fogunk!

Első lépés

legzes-technika2

Hajlítsuk be az ujjainkat, ahogyan az az ábrán látható.

Második lépés

legzes-technika3

Ahogy a második felvételen látható, a hüvelyk és a gyűrűs ujjunkkal fogjuk be az orrunkat.

Harmadik lépés

legzes-technika4

A hüvelyk ujjunkkal fogjuk be a bal orrcimpánkat, és lélegezzünk mélyet.

Negyedik lépés

legzes-technika5

A gyűrűs ujjunkkal fogjuk be a jobb orrcimpánkat, és fújjuk ki jó erősen a bal orrunkon a levegőt.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.