Mindannyiunk édesanyja már biztosan próbálkozott minimum egyszer a csontleves varázserejével, amikor kicsit rossz bőrben voltunk. A csontleves kultusz leginkább a téli napokon virágzik, amikor a hideg világból az asztal mellé ülve jól esik egy forró tányérral ebből a levesből. Nem csak az íze finom, de az immunrendszert is erősíti, és számos értékes tápanyagot is tartalmaz. De nem csak télen érdemes fogyasztani a csontlevest, hanem nyáron is, mert olyan anyagokat tartalmaz, mint a kollagén és a zselatin, melyek jótékony hatásai a csontokra és ízületekre nézve igen magas.

Ez az 5 szédítő dolog fog történni a testeddel, ha elkezdesz kollagént fogyasztani

Na de lássuk is mi a különbség a zselatin és a kollagén között?

A zselatin a tulajdonképpen a megfőzött kollagén. Ezért is van az, hogy miután a csontleves kihűlt kissé kocsonyás jellegű lesz, mert a kollagénből nyert zselatin szépen lassan megköt. A zselatin porok is tulajdonképpen szárított kollagénből készülnek. Az igazi zselatin meleg vízben jól oldódik, és számos ételhez felhasználják, mint például zselétortákhoz, gumicukorhoz, süteményekhez. Viszont fontos megemlítenünk, hogy a zselatin fogyasztása nem ajánlott az emésztési problémákkal küzdők számára, mert kissé nehezen emészthető.

A kollagén porokat úgy hozzák létre, hogy a kollagént nagyon magas hőmérsékletre hevítik és enzimekkel kezelik. A kollagén sokkal könnyebben lebomlik a szervezetben, mint a zselatin, egyaránt oldódik hideg és meleg vízben is, és nem lesz gél sűrűségű.

Ha beépítjük ezen anyagokat az étrendünkbe, a következő változásokat tapasztalhatjuk:

Ragyogó bőr

Ahogyan öregszünk, úgy csökken a bőr kollagén szintje, ami annak rugalmatlanságához vezethet. A kollagént előszeretettel használja a kozmetikaipar is különböző készítményekbe csempészve, melyeknek használatával visszaadhatjuk bőrünk természetes fiatalságát, és a narancsbőrt is kezelhetjük.

A hajszálak megvastagodnak

A szervezetnek a friss zöldségek és gyümölcsök fogyasztása mellett szüksége van az állati eredetű tápanyagokra is, így az állatok csontjából nyert kollagén/zselatin fogyasztásával hajkoronánk újraéledhet, és ragyogóbb fénye lehet, mit valaha.

A körmök megerősödnek

Ha életvitelünk stresszben bővelkedik, az gyakran kinézetünk is megsínyli, ami a körmök gyengeségében is megmutatkozhat. Ha hosszabb ideig fogyasztjuk a már említett anyagokat, sokat teszünk körmünk egészségéért is, mert megerősödnek, és kevésbé lesznek törékenyek.

Jobb emésztés

A kollagén szépészeti hatásai mellett fontos megemlítenünk az emésztésre gyakorolt hatását is, mert gyógyító hatással van a belek falaira, ezáltal a felszívódást is elősegíti, így a fogyás is könnyebben mehet.

Kitűnő társ az edzésben is

Egy hosszabb távú futás, vagy súlyemelés alkalmával hatalmas feszítésnek tesszük ki a testünket, amely gyulladást is okozhat, ezért jelentkezik az izomláz. A kollagén az izomláz enyhítésében lehet nagy segítségünkre, mert segít helyreállítani az izmok eredeti állapotát, és az ízületek közötti kötést is karbantartja.

Megéri kipróbálni a kollagén jótékony hatásai, hiszen nagyon egyszerűen fogyasztható, csupán a por állagú kollagént feloldjuk egy pohár vízben és már ihatjuk is.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.