HolotropikumAlternatív gyógyászatEz a természetes csodaszer javítja a memóriát, véd az Alzheimer-kórtól és enyhíti...

Ez a természetes csodaszer javítja a memóriát, véd az Alzheimer-kórtól és enyhíti a depressziós tüneteket!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Összetéveszthetetlen aromájával a kurkuma képes javítani a memóriát, mérsékli a depressziós tüneteket, a szorongást és még a szörnyű Alzheimer-kórral is szembe száll, azaz a megelőzésben játszik fontos szerepet, legalábbis ezt állítja több tudományos tanulmány is.

Ez a természetes csodaszer javítja a memóriát, véd az Alzheimer-kórtól és enyhíti a depressziós tüneteket!

A kurkuma őshazája a Közel-Kelet, ahol elsősorban fűszerként használják, de gyógynövényként is közismert. A kurkuma aktív és egyben legerősebb hatóanyag a kurkumin, ami egy nagyon jó gyulladáscsökkentő, és nagyon magas az antioxidáns tartalma.

A Kaliforniai Egyetemen egy kutatás végeztek, aminek révén a szakemberek igyekeztek megállapítani, hogy a fűszernek milyen hatása van a memóriára.

“A kurkuma napi fogyasztása javított az Alzheimer-kórban szenvedőkön, és azokon is, akik a depresszió valamelyik formájától szenvedtek” – közölte Dr. Gary Small.

A kutatásban 40 személy vett részt, akik életkora 50 és 90 év közötti volt, és valamilyen szintű memóriaproblémával kellett szembenézniük.

20 személy 18 hónapon keresztül, naponta két alkalommal 90 mg kurkumint kapott, így végül a tudósok megállapították, hogy ezeknél a személyeknek jelentősen javult a memóriájuk, valamit a közérzetük is. Ennek egyik oka az, hogy a kurkumin 40 százalékban meggátolja a beta-amiloid fehérje plakkok képződését, ami az Alzheimer-kór egyik kiváltó oka, az antioxidánsok pedig elejét veszik a szabad gyökök káros hatásainak, így javul a beteg közérzete és még az ízületi panaszok is enyhülhetnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek