KuriózumEz a román pap meghódította az internetet! Nem fogod elhinni mit mond...

Ez a román pap meghódította az internetet! Nem fogod elhinni mit mond a házasságról!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Romániában nemrég egy ortodox pap beszéde váltott ki szenzációt az interneten. A Constantin Neculáról készített videó futótűzként terjed a románok között, a pap olyan hétköznapi nyelven közelíti meg a hétköznapi emberek problémáit, hogy az mindenki számára érthetővé válik, és mindenki számára tanulságos is.

Constantin-Necular

Az egyik ilyen beszéde a házasságról, illetve a férfi-nő kapcsolatról szól, hogy mit jelent férjnek és feleségnek lenni. Azért is meglepő egy román pap szájából olyan kijelentéseket hallani, hogy: „Valaki azért, mert férjhez ment egy férfihoz, nem jelenti azt, hogy egész életében annak koszos zoknijait kell összeszedje, főzzön, mosson rá”, mert az ortodox egyház nehezen nevezhető toleránsnak, nem jellemző az új iránti elfogadás, nyitottság és a családmodellben is konzervatívak a román pópák.

Ezért is számít újdonságnak Constantin Necula beszéde: „Ha valakinek a felesége vagy, és a férjed hazaesik részegen és összehányja a konyhát, akkor nem minden esetben kell feltakarítanod, és jókedvűen mosolyognod az uradra: <<Szervusz drágám, csak nem nyomta meg a gyomrod az a 3 liter bor? Na, nem baj, mert lefekszel, és másnapra kipihened magad, és meg szépen feltakarítok.>>”

A pap szerint a férj feladataihoz is ugyanúgy hozzátartozik, hogy pelenkázzon, elmossa az edényeket, takarítson a fürdőszobába. Még a pap is el kell végezze ezeket a munkákat, aki az ajtón belül a gyerekek apja, férj, és nem esik le a gyűrű az ujjáról, ha el kell mosni a mosatlant, mert nem lehet mindig kifogást találni, hogy ő most Istent szolgálja minden egyes másodpercben, és nem ér rá.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek