OtthonEz a leghatékonyabb módszer, hogy a fehér zokni több éves használat után...

Ez a leghatékonyabb módszer, hogy a fehér zokni több éves használat után is fehér maradjon!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha szereted a fehér ruhákat, akkor biztos azzal is tisztában vagy, hogy ezek a darabok kényesek is, hiszen könnyen összepiszkolódnak, és mosás után már nem biztos, hogy sikerül ismét patyolat fehérré változtatni a kedvenc cuccaidat.

Ez a leghatékonyabb módszer, hogy a fehér zokni több éves használat után is fehér maradjon!

Ha nem szeretnél fehérítőt használni, amely ártalmas vegyi anyagokat tartalmaz, akkor próbálj ki az alábbi környezetbarátabb módszerek közül párat, és örülj a ragyogóan fehér ruháidnak, úgy, hogy közben még pénzt is spórolsz.

1. Bórsav

10 liter vízhez keverj hozzá 20 g bórsavat, majd ebbe az oldatba áztasd bele a fehér ruhákat 2 órára, majd utána mosd és öblítsd ki rendesen mindegyiket.

2. Aszpirin

Az aszpirin nem csak a fejfájást enyhíti, hanem a ruhák kifehérítésében is segíthet. 5 szem aszpirint oldj fel 3 liter vízben, majd abba mosd ki a fehér ruháidat. Ha szeretnél megszabadulni az izzadságfoltoktól, akkor a porrá zúzott aszpirinnel dörzsöld be a besárgult területet, hagyd rajta pár percig, dörzsöld össze, majd mehet be a mosógépbe tisztulni.

3. Szódabikarbóna

Nem csak a sütéskor jöhet jól a szódabikarbóna, hanem a megszürkült fehér ruhákból patyolattisztát is képes varázsolni. Egy bögre szódabikarbónát keverj bele 4 liter vízbe, és mosd meg ebben a ruhákat, anélkül, hogy más tisztítószert, mosószert használnál.

4. Citromlé

Ha enyhe a folt a fehér ruhán, akkor egy pohár friss citromlét tölts bele a mosógépbe, és indítsd el a mosást. Ha viszont makacs a folt, akkor áztasd be éjszakára citromleves vízbe a darabot, és másnap mosd ki.

5. Ecet

Ez is minden háztartásban kéznél van. Tölts ecetet egy szórófejes flakonba, majd azzal fújd be az izzadságfoltokat, hagyd pár percig úgy, majd mosd ki a fehér ruhadarabot.

6. Oxigénes víz

Vásárolj egy üveg, 3 százalékos oxigénes vizet, majd fújd be a problémás területeket a ruhán, hagyd pár percig, hogy az oldat elvégezze a dolgát, majd utána jöhet a mosás.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek