HolotropikumAlternatív gyógyászatEz a leggyorsabb módja annak, hogy megszabaduljunk az orrdugulástól!

Ez a leggyorsabb módja annak, hogy megszabaduljunk az orrdugulástól!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Javában benne vagyunk az influenzaszenzonban, betegségeket okozó vírusok, baktériumok röpködnek, és ostromolnak bennünket. Elég csak egy kis “hiba” az immunrendszerben, és máris kaparó torokkal, eldugult orral, rossz közérzettel ébredünk.

orrdugulas

Talán enyhébb megfázás esetén, amikor nem vagyunk lázasak, és annyira gyengének sem érezzük magunkat, a legkellemetlenebb tünet az eldugult orr, amikor a sűrű váladék miatt csak a szánkon keresztül tudunk levegőt venni, így reggel ébredés után, alig tudjuk a teljesen kiszáradt szánkat becsukni, szó szerint köpni, nyelni sem lehet.

A Prevention nevű szaklap által készített videóban most két egyszerű trükköt mutatnak be. Semmilyen hozzáváló nem szükséges, mindössze a nyelvünket, és a kezünket kell használjuk.

Az első praktika során a nyelvünkkel nyomjuk meg a szájpadlásunkat, amennyire csak tudjuk, majd nyomjuk meg két ujjunkkal a szemöldökök közötti területet. A nyelv- és az ujjnyomkodást 20 másodpercig ismételgessük. Ennek hatására az arc- és orrüregben lévő váladék távozni kényszerül.

A második módszer a következő: hajtsuk kissé hátra a fejünket, majd fogjuk be az orrunkat, addig tartva vissza a levegőt, míg bírjuk. Ha már muszáj levegőt vegyünk, jó mélyet lélegezzünk. Ilyenkor az agy úgy értelmezi a történéseket, hogy valami miatt a szervezet oxigénellátása veszélybe került, így olyan életmentő mechanizmusokat aktivál, amelyek révén beindul az arc- és orrüregek tisztulási folyamata. Tehát gyakorlatilag átverjük az agyunkat, de egy kis turpisság mindenképpen megéri azt, hogy jobban tudjuk szuszogni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek