OtthonEz a legerősebb házilag is elkészíthető tisztítószer, amely a legpiszkosabb sütővel is...

Ez a legerősebb házilag is elkészíthető tisztítószer, amely a legpiszkosabb sütővel is elbánik!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha eddig hidegrázást kaptunk a tűzhely kitakarításától, hiszen talán ez a leggusztustalanabb konyhai terület, amelyet időnként tisztává kell varázsolni, akkor most itt van egy nagyon hasznos, két lépésből álló környezetkímélő módszer, és a végeredmény egy csillogó-villogó sütő.

suto-tisztitasa

Szükség lesz:

– egy törülközőre, vagy törlőkendőre
– kisebb tálra
– ecetre
– vízre
– szórófejes flakonra
– szódabikarbónára

Szedjük ki a tartórácsokat, majd az edénybe tegyünk egy pár evőkanál szódabikarbónát és annyi vizet adjunk hozzá, amíg pasztaszerű állaga nem lesz. Ezt gyakorlatilag a súrolószerként fogjuk használni.

Ezután ezzel a pasztaszerű szódabikarbónás krémmel alaposan kenjük be az egész sütőt, amíg a fehéres keverék a zsíros szennyeződés hatására barnás színűvé válik. Hagyjuk így éjszakára, hogy a szódabikarbóna kifejthesse áldásos, tisztító hatását.

Másnap egy nedves, nem használatos törülközővel, vagy törlőkendővel sikáljuk le a szódabikarbónás réteget, amennyire csak tudjuk.

Vegyük elő a szórófejes flakont és töltsünk bele ecetet, majd ezzel fújjuk be a tűzhelyet. A törlőkendővel ezután alaposan töröljük ki a sütőt. Tegyük vissza a tartórácsokat, és kapcsoljuk be a tűzet 15–20 percre, amíg az egész szépen kiszárad.

Ugyanez a módszer alkalmazható a zsíros, poros ablakokra is. A szódabikarbónás pasztát fel kell vinni, majd 30 percig kell hagyni, hogy kifejtse hatását, ezután ecetes törlőkendővel, majd újságpapírral töröljük le.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek