OtthonEz a legerősebb házilag is elkészíthető tisztítószer, amely a legpiszkosabb sütővel is...

Ez a legerősebb házilag is elkészíthető tisztítószer, amely a legpiszkosabb sütővel is elbánik!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha eddig hidegrázást kaptunk a tűzhely kitakarításától, hiszen talán ez a leggusztustalanabb konyhai terület, amelyet időnként tisztává kell varázsolni, akkor most itt van egy nagyon hasznos, két lépésből álló környezetkímélő módszer, és a végeredmény egy csillogó-villogó sütő.

suto-tisztitasa

Szükség lesz:

– egy törülközőre, vagy törlőkendőre
– kisebb tálra
– ecetre
– vízre
– szórófejes flakonra
– szódabikarbónára

Szedjük ki a tartórácsokat, majd az edénybe tegyünk egy pár evőkanál szódabikarbónát és annyi vizet adjunk hozzá, amíg pasztaszerű állaga nem lesz. Ezt gyakorlatilag a súrolószerként fogjuk használni.

Ezután ezzel a pasztaszerű szódabikarbónás krémmel alaposan kenjük be az egész sütőt, amíg a fehéres keverék a zsíros szennyeződés hatására barnás színűvé válik. Hagyjuk így éjszakára, hogy a szódabikarbóna kifejthesse áldásos, tisztító hatását.

Másnap egy nedves, nem használatos törülközővel, vagy törlőkendővel sikáljuk le a szódabikarbónás réteget, amennyire csak tudjuk.

Vegyük elő a szórófejes flakont és töltsünk bele ecetet, majd ezzel fújjuk be a tűzhelyet. A törlőkendővel ezután alaposan töröljük ki a sütőt. Tegyük vissza a tartórácsokat, és kapcsoljuk be a tűzet 15–20 percre, amíg az egész szépen kiszárad.

Ugyanez a módszer alkalmazható a zsíros, poros ablakokra is. A szódabikarbónás pasztát fel kell vinni, majd 30 percig kell hagyni, hogy kifejtse hatását, ezután ecetes törlőkendővel, majd újságpapírral töröljük le.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek