GasztroEz a legbiztosabb módja a csokiolvasztásnak

Ez a legbiztosabb módja a csokiolvasztásnak

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az étcsokoládé legegyszerűbb megolvasztásának módja, ha forró vizet alkalmazunk. A módszer hatásos, nem igényel sok előkészületet, és garantált eredményt hoz. Az alábbiakban egy hivatásos amerikai csokiműves, Alice Medrich tanácsai olvashatók, aki megosztja a csoki olvasztással kapcsolatos műhelytitkait.

Fotó: wikimedia.org
Fotó: wikimedia.org

Vegyünk egy mély és nagy lábast, töltsünk bele vizet, de a vízszint ne haladja meg a 3 centimétert, majd tegyük oda forrni. Tördeljük darabokra a csokoládét, tegyük egy fémtálba vagy egy jénai tálba, majd a tálat helyezzük közvetlenül a vízbe.

Amikor főni kezd a víz, zárjuk el a tűzet, majd hagyjuk megolvadni a csokoládét.

„Az edénynek, melyikbe tesszük a csokoládét, érintkeznie kell a vízzel, de akár a tál aljára is tehetjük. Ha a klasszikus módszert alkalmazzuk, és kizárólag a gőzre hagyatkozunk, az megégetheti a csokoládét, hisz a gőz a víznél is forróbb. A vízbe helyezés módszerét alkalmazva viszont lépésről lépésre nyomon követhetjük a folyamatot, látjuk, mikor kezd forrni a víz, így időben elzárhatjuk a tűzet” – magyarázta Alice Medrich.

A módszer legnagyobb előnye, hogy miután a forrásban lévő víz alatt kikapcsoltuk a tűzet, egyszerűen hagyjuk olvadni a csokit. Nem szükséges kavargatni, felügyelni a folyamatot, csupán arra figyeljünk, hogy milyen az állaga a masszának. Vigyázzunk arra is, hogy ne hulljon vízcsepp a csokiba, mert az feloldhatja a homokszerű állagot.

A csokit természetesen mikrohullám sütőben is megolvaszthatjuk, de nagy a veszélye annak, hogy elég. Ha mégis ezt választjuk, akkor kis mennyiséget olvasszunk, és folyamatosan ellenőrizzük az állagát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek