HolotropikumEz a 7 szabály segít, hogy megszabadulj az állandó fáradtságtól!

Ez a 7 szabály segít, hogy megszabadulj az állandó fáradtságtól!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ha úgy érezzük, hogy nincs erőnk, energiánk, sem fizikálisan, sem pedig mentálisan, akkor muszáj cselekedni, és pár életmódbeli változást eszközölni, így most következzen 7 ilyen hasznos szabály.

Fotó: Flickr.com

1. Szűrővizsgálat

Ahogy telnek az évek, úgy fogy az ember ereje, energiája, amit fokozhat még valamilyen betegség is, ezért 50 év után évente érdemes egy alapkivizsgálást kérni, különösen vastagbéltükrözést, hogy képet kapjunk egészségügyi állapotunkról, ami alapján eldönthetjük, hogy több vitaminra, mozgásra, netán szórakozásra, pihenésre van szükségünk, ahhoz, hogy ismét életvidámak legyünk.

2. Mozgás

A testmozgás, főleg ha az rendszeres, mindig emeli az energiaszintet. Kerry J. Steward, a John Hopkins University School of Medicine professzora szerint a testmozgás mindig javít egy ember egészségügyi kondícióin, hiszen a mozgás jót tesz a szívnek, a tüdőnek, az izmokról és a csontokról nem is beszélve.

3. Vízfogyasztás

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fontos a hidratálás, hiszen mikor több folyadék távozik a szervezetből, mint amennyi bekerül, akkor úgy mentálisan, mint testileg nehezebbé válik az élet. Itt az ideje, hogy legalább napi 1,5-2 liter vizet megigyunk.

4. Mindig ugyanabban az időben feküdjünk le

A rendszertelen, szabálytalan alvás nagyon kimerítő tud lenni, akár betegségek is kialakulhatnak következtében. A Mayo Clinic ajánlása szerint egy felnőtt személy 7-9 órát kell aludjon, hogy az agy normálisan kipihenhesse magát. Emellett a szakértők nem ajánlják a délutáni 10-30 perces szundizásokat, inkább érdemes minden este pontban, például 22.30-kor lefeküdni, és másnap 7 órakor felkelni.

5. Jót tesz az Omega-3

A halolajban lévő Omega-3 segít abban, hogy éberebbek, energikusabbak legyünk, ezért érdemes naponta 5-10 gramm friss halat elfogyasztani, például makrélát, lazacot, heringet, szardíniát, tonhalat.

6. Rendszeres étkezés

Itt a lényeg abban áll, hogy naponta ne háromszor együnk bőséges adagokat, inkább együnk kis adagokat, de 5-6 alkalommal, így a szervezet energiaszintje mindig kiegyensúlyozott állapotban lesz, nem lesznek csúcspontok és hullámvölgyek a nap folyamán.

7. Ismerjük meg magunkat

A saját biológiai óránk ismerése nagyon fontos. Ha tudjuk, hogy mely dolgok vannak pozitív hatással az energiánkra, életerőnkre, akkor tegyük azt. Ha reggel vagyunk aktívabbak, akkor reggel dolgozzunk, ha este, akkor meg este. Ezzel elejét vehetjük a krónikus fáradtságnak, kimerültségnek.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek