LélektárEz a 7 dolog jusson eszedbe, amikor elönt a NEGATIVIZMUS

Ez a 7 dolog jusson eszedbe, amikor elönt a NEGATIVIZMUS

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az életben gyakran előfordul velünk, hogy kiégettnek, haszontalannak, csüggedtnek és pesszimistának érezzük magunkat. Ennek számos oka lehet, és ha huzamosabb ideig áll fenn egy ilyen állapot, az lehúzhatja az embert. Depresszió léphet fel, teljes reményvesztés állapota, ami sok esetben tragédiákhoz is vezethet.

negativizmus

Szerencsére van néhány életvezetési tanács, amelyek betartásával sikeresen, könnyebben vészelhetjük át az ilyen időszakokat:

1. Helyezd karanténba a negatív energia forrását

Úgy tűnhet, hogy egyetlen negatív energiaforrás az egész életedre kihatással van, ám ennek nem kell így lennie. Ha a főnököd az, aki a negatív energia forrása, akkor a munkaidő alatt egyszerűen izoláljuk el. A közömbösség nem jelenti azt, hogy nem végezzük el a munkánkat, egyszerűen az előttünk álló feladatra koncentrálunk és kizárjuk a külvilágot.

2. Mindig van megoldás

Ha egy szer sikerült karanténba zárni a negatív energiaforrást, az már jó kiindulópontot jelent annak minimalizására, vagy teljes száműzésére. Itt az ideje, hogy a megoldásokon gondolkodj.

3. Szakíts időt naponta azokra a dolgokra, amelyek boldoggá tesznek

A számunkra kedves tevékenységek, hobbik pozitív energiával töltenek fel, és örömet hoznak az életünkbe. Emberekre vonatkoztatva pedig csak rajtunk múlik, hogy kiknek engedjük meg, hogy befolyásolják az érzelmeinket és a magatartásunkat.

4. Légy készen az új kihívásokra

Kihívások akkor is érhetnek, amikor épp pesszimista időszakunkat éljük. Néha te találsz rájuk, néha ők találnak meg. Bármelyik eset is áll fenn légy proaktív, tedd, amit tenned kell, és áll készen a változásra.

5. Kezeld egészséges módon a negativitást

Az, hogy a negativitás miként befolyásolja az életünket attól függ, hogy miként kezeljük. Stresszes, depressziós időszakban ezért töltsünk több időt a szabadban, a természetben, meditáljunk, végezzünk olyan tevékenységeket, amelyek segítenek megőrizni az elménk és a lelkünk tisztaságát.

6. Mutass együttérzést

Legyünk együttérzők magunkkal és a világgal szemben. Legyünk erőteljes fénysugár, pozitív energiaforrás, egy világítótorony, amikor körülöttünk csak úgy gomolyog a negatív energia.

7. Engedd el

A negatív energia akkor fejti ki hatását a leginkább, ha minél inkább beleéljük magunkat. Ha megérett bennünk az elhatározás ne habozzunk: lépj ki a megromlott házasságodból, mondj fel, szerezz új barátokat, lépj tovább, engedd el!

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek