A királynő, a nemrég elhuny Edinburgh herceg 100. születésnapja alkalmából azzal kedveskedett, hogy egy új, nemesített rózsát nevezett el róla.

Erzsébet királynő rózsát ültetett a nemrég elhunyt Fülöp herceg 100. születésnapján

Az uralkodó a rózsát a Királyi Kertészeti Társaságtól (RHS) kapta ajándékba, és a múlt héten a windsori kastély kertjében ültették el Fülöp herceg születésnapja alkalmából.

A királynő a rózsaszínű, fehér vonalakkal tarkított és kettős virágú Edinburgh hercege nevet viselő virággal tisztelgett a férje emléke előtt. A júniusi napsütésben napszemüveget, nyári virágos, fehér virágmintás, kék ruhát, fehér kardigánt és gyöngysort viselt. Boldogan mosolygott, amikor átvette a barna papírba és zsinegbe csomagolt kis rózsabokrot Keith Weed RHS-elnöktől.

Erzsébet királynő rózsát ültetett a nemrég elhunyt Fülöp herceg 100. születésnapján

Fülöp herceg alig kilenc héttel halt meg a 100. születésnapja előtt.

“Ez egy Edinburgh hercege nevű rózsa, egy emlékrózsa a 100. születésnapra, emlékeztetve azokra a csodálatos dolgokra, amelyeket életében tett, hogy sokáig megőrizzük emlékezetünkben” – mondta Weed a királynőnek

“Minden rózsa egy adomány az Award Living Legacy Fund-nak, amely több gyermeknek segít. Ez pedig önmagában is egy igen gyönyörű kettős virágú rózsa.”

Minden eladott rózsáért a tenyésztő cég 2,50 fontot adományoz a Fülöp herceg által létrehozott Award Living Legacy Fund-nak, így több hátrányos helyzetben lévő gyereknek és fiatalnak tudnak segíteni.

Erzsébet királynő rózsát ültetett a nemrég elhunyt Fülöp herceg 100. születésnapján

“Nagyon hideg tavaszunk volt, ezért kissé le van maradva a virágzásban, de pontosan úgy fog kinézni, mint a képen” – mondta Weed úr.

“Nos, ez nagyon kedves” – válaszolta királynő.

“Amint láthatja, itt semmi sem virágzik még rendesen. Nagyon hideg májusunk volt, nem?” – tette hozzá a királynő.

“Ha valami jó dolgot tudunk mondani erről a rendkívüli évről, az az, hogy fellendült a kertészkedés” – válaszolta Weed úr.

Az Edinburgh-i herceg rózsa finom illatú, és virágai nagyok, hosszú szárakon fejlődnek, tökéletesnek mutatnak levágva vázában is.

Megvásárolható online, egy cserép 14,99 fontba kerül.

Fotók: The Royal Family/Instagram

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.