KuriózumErőteljes reggel: miért kelnek korán a sikeres vállalkozók?

Erőteljes reggel: miért kelnek korán a sikeres vállalkozók?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Mikor valaki vállalkozást vezet, úgy tűnhet, nincs elég óra egy nap alatt.

ferfi-kavet-iszikKihasználva a reggelek erejét, azt a napszakot, amikor kisebb az igénybevétel, talán sikerülhet növelni a termelést és a hasznot ez által.

Michelle Gaas, a Starbucks elnökének órája hajnali 4:30-kor szól, hogy szaladni tudjon munka előtt, Gretchen Ruben, a Boldogság projekt írója hajnali 6-kor kel, hogy családja ébredése előtt egy órát már dolgozhasson.
Laura Vanderkam idő-menedzsment szakértő könyvéből kiderül, hogy miért különlegesek a reggelek és hogyan lehet a legjobban kihasználni őket.

1. Reggel kevésbé vagy szórakozott
2. A nap elején több az akaraterő
3. A reggel megadja a lehetőséget, hogy pozitívan induljon a napod

Mit kell tenni, hogy az éjjeli-baglyokból is reggeli pacsirták váljanak?

1. Vezess időnaplót. A legtöbb érv a korán kelés ellen a késői fekvéssel függ össze. Vezess naplót, hogy lásd, mikor pazarlod az idődet.

2. Képzeld el a tökéletes reggelt. Képzeld el, mit tennél, ha lenne egy plusz órád a nap folyamán. Edzenél? Újságot olvasnál vagy szaladnál?

3. Tervezd meg a reggeled. Ha eldöntötted, mit fogsz csinálni reggel, segíts magadon. Készítsd ki a ruháidat reggelre, ha szaladni szeretnél menni vagy a reggelidet.

4. A szokást lassan vezesd be. Ha drasztikusan akarod megváltoztatni a szokásaidat, akkor annak csak az lesz az eredménye, hogy reggel dühösen kinyomod az ébresztőt. Minden nap feküdj le 10 perccel hamarabb a szokásosnál. – tanácsolja Laura Vanderkam.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek