KuriózumENSZ figyelmeztetés: készüljünk a legrosszabb időjárásra

ENSZ figyelmeztetés: készüljünk a legrosszabb időjárásra

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Jan Eliasson, ENSZ képviselő, minapi nyilatkozatában kifejtette: “Egy olyan periódusban vagyunk, amikor az óriási természeti katasztrófák kialakulásának az esélye nagyobb, mint bármikor. Legjobb, ha mindenki konstatálja a tényt, ugyanis az esetleges viharok vehemensebbekké és gyakoribbakká válnak mostantól”.

szupercella

A Genfben tartott konferencia témáját a hasonló természeti katasztrófákra való felkészülés és esetleges megelőzés képezte. Az UNISDR (International Strategy for Disaster Risk Reduction) jelentése szerint az a század, amiben éppen vagyunk, potenciális természeti katasztrófáktól fog hemzsegni, és előzőlegesen 2,5 trilliárd dollárra becsülik a károk mértékét.

“A tudósok már korábban is felhívták a világ figyelmét arra, hogy a jövőben egyre extrémebb természeti csapásokkal számolhatunk. Ilyen volt tavaly a Sandy hurrikán is, és ilyenekre lehet majd számítani. Különösen oda kell figyelnünk a gyengén fejlett országokra, ugyanis rendszerint ők a legnagyobb károsultjai a hasonló katasztrófáknak, és az egész világgazdaságot lehúzhatják. Ez az összefogás pillanata, és sajnálatos, hogy a politikum még mindig tagadja, hogy a környezetszennyezés félelmetes méreteket öltött volna”, mondta beszédében Eliasson.

Ha kíváncsi vagy arra milyen lehet a világvége, akkor nézd meg a Twice.hu videóját.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek