KuriózumEnnél fájdalmasabb döntést nem lehet hozni az életben

Ennél fájdalmasabb döntést nem lehet hozni az életben

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Élete legkegyetlenebb választása elé állítottak az orvosok egy kanadai férfit, akinek ikerlányai Alagille-szindrómában szenvednek: csak egyikük számára szolgálhat májdonorként.

vietnami-ikrek

Az Alagille-szindróma egy összetett, dominánsan öröklődő, több rendszert érintő szindróma. Az érintett rendszerek a következők: máj, szív, szem, arc és a csontok. A szindróma fő klinikai kinyilvánulása a cholesztázis (epepangás), veleszületett szívrendellenességek, amik főleg a tüdőartériákat érintik, hátsó embryotoxon a szemben, jellegzetes arc elváltozások és lepkeszerű csigolyák.

Az orvosok döntése után a szülők, Michael Wagner és a felesége, Johanna minden erejükkel azon fáradoznak, hogy donort találjanak másik lányuk számára, és így megmentsék az életét. A hároméves ikerpárt a szülők Vietnamból fogadták örökbe. Binch és Phuoc mája olyan nagy mértékben károsodott az orvosok szerint, hogy csak májátültetés segíthetne rajtuk. A szülők természetesen azonnal jelentkeztek donorként, ám a vizsgálatokból kiderült, hogy csak az apa a megfelelő donor, és csak az egyik lánynak adományozhat.

vietnami-ikrek2

A szülők képtelenek voltak döntést hozni, így az orvosokra bízták a döntést, akik a jobb egészségi állapotban lévő kislányt fogják megoperálni. A szülők eközben Facebook-kampányt indítottak, hogy szervdonort találjanak, és minden lehetőséget megragadnak, hogy minél több emberhez eljusson a felhívásuk.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek