HolotropikumAlternatív gyógyászatEnnek a festőnek a képei jótékony pszichoterápiás hatással vannak az emberekre

Ennek a festőnek a képei jótékony pszichoterápiás hatással vannak az emberekre

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Sok műalkotás gyógyító pszichoterápiás hatással bír az emberre, képes enyhíteni a stresszt, harmóniát teremteni, és javítani az általános közérzetet.

Az ilyen műalkotások közé tartoznak a híres orosz festő, Nicholas Roerich képei is különleges, szokatlan színeikkel. A csodálatos művész festményeinek harmonikus hatását már régen felfedezték a művészettörténészek, pszichológusok és orvosok, valamint azok, akik az ezotéria illetve ezoterikus festmények tanulmányozásával foglalkoznak.

Nicholas Roerich ellátogatott a keleti országokba, több ezer kilométert tett meg, miközben tanulmányozta a filozófiát, a lakosság szokásait, és megismerkedett az Altaj hegység, Mongólia, Tibet valamint India hegyeinek zord természetével. Ezeken a felderítő utakon gyűjtött inspirációt elképesztő festményeihez, amelyek a bejárt területek természetét és mitológiáját ábrázolják.

A színek és hangok emberi testre és elmére gyakorolt hatásait a Keleti misztikusok jól ismerték, ez is része volt ezoterikus ismereteiknek. Tudott Nicholas Roerich ezekről az ismeretekről? Festményei színhasználata alapján azt mondhatnánk, hogy igen.

Manapság a színek érzékekre gyakorolt hatását már felismeri és alkalmazza a modern orvostudomány és a pszichológia, és a színterápia olyan speciális gyógyító technikákat alkalmaz, amelyek felhasználják a színeknek, fényhullámoknak a fizikai és mentális egészségre gyakorolt ​​pozitív hatását.

Sok kutató úgy találja, hogy Roerich fényes és tiszta tónusokkal telített festményei harmonizálják az aurát és a biomezőt, javítják az életerőt és a hangulatot.

Roerich naplójában a következő információk találhatók a különféle színek hatásáról:

– a sárga szín megerősíti a testet, támogatja a szívet,

– a lila megerősíti az agyat,

– a zöld erősíti az idegrendszert,

– a rózsaszín gyógyítja a gyomrot,

– a kéknek általános erősítő hatása van, és aktiválja a szellemi tudásvágyat.

Nem véletlen, hogy a festő képein a kék, a lila, a zöld és a rózsaszín dominál. A színek nem csak meggyógyítani képesek a testet és a lelket, de hozzájárulhatnak az ember szellemi fejlődéséhez is. Ezen az elven alapul a bámulatos művész munkáinak pszichoterápiás hatása.

Az ezotéria sok szakértője azt állítja, hogy a festményeiben domináló tiszta, telített árnyalatok az emberi tudatot olyan módosított állapotba hozzák, ahol megvalósulhat a Felsőbb Énnel történő kommunikáció. Festményeinek színsémája felébreszti és harmonizálja az energiaközpontokat, és serkenti a szellemi fejlődést a felső csakrák aktiválásával.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek