A dublini Denise Kenny Byrne (36) élete omlott össze, amikor a 41 éves férjénél, Ciarannál rákot diagnosztizáltak mindössze néhány nappal miután hazatértek a nászútjukról. A maldív-szigeteki utazás után boldogságuk mindössze 48 óráig tartott.

A nászúton Ciaran már egy kisebb emelkedő után is erős légszomjról panaszkodott, ezért úgy döntöttek, hogy, amint hazaértek, rögtön elmegy egy kivizsgálásra.

“Annyira boldog voltam a nászutunkon, hogy soha nem gondoltam volna, hogy valami rossz is történhet velünk” – mesélte a 36 éves PR-menedzser, Denise.

“Amikor egy kisebb dombra felmentünk, és Ciaran nem kapott levegőt, még viccelődtem vele, hogy ez már ilyen az ő korában. Mégis örültem, hogy a nászút után a lehető leghamarabb kapott időpontot egy orvosi ellenőrzésre. Akkor azt gondoltam, hogy megfázott, esetleg az esküvő miatti stressz okozza a tüneteket” – emlékezett vissza a feleség.

Ciaran egy teljeskörű kivizsgáláson vett részt, és néhány óra múlva már kézhez is kapta a diagnózist: súlyos leukémiát, előrehaladott vérrákot állapítottak meg nála az orvosok. A rák annyira előrehaladott állapotban volt, hogy az orvosok azon csodálkoztak, hogy egyáltalán még életben van, és minél hamarabb el kellett kezdje a kezeléseket.

“A következő 30 nap, így friss házasként az első Valentin napunk is a kórházban telt. Nem volt könnyű, de próbáltunk arra koncentrálni, hogy minden a legnagyobb rendben lesz” – emlékezett vissza a feleség.

Denise napokig egy széken aludt, amikor a személyzet látta, hogy valóban nem hajlandó elmozdulni a férje mellől, egy matracot hoztak neki, így a földön aludhatott Ciaran ágya mellett. Ciarannak saját szobája volt, így próbáltak nagyobb védelmet nyújtani számára az esetleges fertőzések ellen. Hat hónapig tartó intenzív kezelés következett, melynek köszönhetően Ciaran állapota javulni kezdett.

“Mindig arra koncentráltam, hogy egyszer jó vége lesz. Soha, egy pillanatig sem hagytam, hogy a lehető legrosszabbra gondoljunk. Bizakodtunk! Az egyetlen dolog, ami segített az az volt, hogy mindvégig hála naplót vezettem” – mesélte Denise.

“Amikor Ciaran kezdett jobban lenni, rájöttünk, hogy ezután együtt vezetünk egy vállalkozást, és úgy alakítjuk az életünket, hogy a lehető legtöbb időt tölthessünk együtt. Régen, csak a karrierünknek éltünk, de az átélt tapasztalatok arra késztettek, hogy változtassunk. Így született meg a Head Plan-napló, amely tulajdonképpen egy jegyzetfüzet, tele a közös tervekkel, elképzelésekkel, és olyan elmélkedésekkel, amelyekkel talán másoknak is segíthetünk, akik hasonló helyzetbe kerülnek” – mondta a feleség.

“Nagyon hálás vagyok a bátyámnak, hogy részt vett az őssejt transzplantációban. Nélküle biztosan nem lennék itt, ahol most vagyok. Mostantól az egész életünk megváltozott, úgy tűnik jó irányba haladunk” – mondta köszönetképpen Ciaran.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.