KoktélElkezdett palackokat, konzervdobozokat és üveget szedni, hogy kifizesse a tandíját - mára...

Elkezdett palackokat, konzervdobozokat és üveget szedni, hogy kifizesse a tandíját – mára már másoknak segít

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A világszerte tomboló tűzvészek közepette mostanában ismét kevesebb szó esik az újrahasznosítás fontosságáról, pedig ez is ugyanolyan égető probléma, mint az összes többi környezetvédelmi kérdés.

Egy hawaii fiú viszont igen egyedi módját választotta annak, hogy egy fenntarthatóbb jövőt hozhasson létre magának és a környezetének.

Genshu Price az újrahasznosítás bajnoka

„Édesapám ötlete volt, hogy eldobott üvegeket és flakonokat gyűjtsük az egyetemi tandíjam finanszírozásáért.” – mondta a gyerek.

Genshu munkája rövidesen kinőtte magát, és a hulladékgyűjtésből származó pénzkereseti lehetőség most már mások számára is él.

„Egy idő után kitaláltuk, hogy ezt más diákokra is kiterjeszthetnénk, így segítve nekik.” – újságolta Genshu, akinek szárnyal a vállalkozása.

Amikor először nekilátott a hulladékgyűjtésnek, nagyon izgatott volt amiatt, hogy a nap végére képes lesz-e megtölteni a kis furgont, mára pedig tonnaszámra hordják a furgonok az összegyűjtött újrahasznosítható hulladékot. A kezdeményezés mögé a Sustainable Coastlines Hawaii szervezet is beállt, amely a helyi tengerpartok tisztítását tűzte ki legfőbb céljául. El sem tudjuk képzelni, hogy a Csendes-óceánból mekkora mennyiségű hulladék jut el a tengerpartok közelébe. 6 hónap alatt közel 2267 kg szemetet gyűjtöttek össze!

A környezetvédelem mellett az anyagiakról se feledkezzünk meg, ugyanis az összes újrahasznosítható anyag leadásából származó pénzt a Bottles4College szervezet számlájára utalják, amelyből majd olyan diákok számára írnak jóvá összegeket, akik az anyagi korlátok miatt képtelenek lennének egyetemre menni.

Genshu már dokumentumfilmet is forgatott a kezdeményezésről

„1 és 2 millió újrahasznosítható üveg, flakon vagy konzervdoboz kell ahhoz, hogy 1-2 gyereknek biztosítani tudjuk az egyetemi ellátását és tandíját” – árulta el Genshu.

A nonprofit szervezet mára már újabb és újabb ötletekkel próbálja támogatni a fiatalokat a továbbtanulás útján. „Azt akarjuk, hogy igazságosan működjünk, olyan hallgatóknak szánjuk a segítséget, akik valóban szárnyalni akarnak, csak a család anyagi háttere ezt meggátolja.”

A fiú tervei itt még nem állnak meg, ugyanis szeretné, ha a közelben minden nagyobb bevásárlóközpontban elhelyezhetnének olyan gyűjtőpontokat, ahol az átlagos lakosság is hozzájárulhat egy-egy fiatal ösztöndíjához.

Hajrá Genshu! Hadd tanulhassanak a fiatalok, miközben a környezetünk egyre csak zöldebb lesz.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek