Máris egy lépéssel közelebb állunk a Mars benépesítéséhez! A NASA kutatói ugyanis bebizonyították, az Electromagnetic Drive nevet viselő motor beüzemelhető, így az eddig megvalósíthatatlannak tűnő terv máris gyakorlatba ültethető!

Fotó: Pixabay.com
Fotó: Pixabay.com

A meghajtórendszer, ami forradalmasíthatja a közlekedést, és amellyel ez a gépezet is működésbe hozható, mikrohullámok segítségével lendíti mozgásba a csodaműszert. Általa pedig a vörös bolygó és a Föld közötti távolság mindössze 70 napi távolságra csökkenthető a jelenlegi 7 hónapnyi utazás helyett – napjainkban ugyanis ennyi időt vesz fel, míg egy csoport a Marsra ér, a legkorszerűbb felszerelések és motorok mellett.

A Science Alert adatai szerint, a NASA csak a napokban tette hivatalossá a kutatás eredményeit, holott a bejelentést több havi várakozás és spekuláció előzte meg. Az űrkutatással foglalkozó intézmény találmányának értelmében, többé nem a nehéz és hasztalan üzemanyaggal mozgósítanák a meghajtórendszert, hanem a mikrohullámokkal, melyek a fém, kúp alakú üregekben addig pattognának fel-alá, míg elektromágnesességet hoznának létre.

Bár az EM Drive kivonja magát Newton harmadik törvénye alól, mégis átment a teszteken! A fizika törvényének értelmében ugyanis minden mozgáshoz hasonló mértékű ellenmozgás szükséges, de ez a műszer semmilyen ellenmozgást nem végez!

AZ EM Drive meghajtórendszerét eredetileg egy brit feltaláló, Roger Shawyer fejlesztette ki 1999-ben. A mérései szerint, a műszer képes mindössze 70 nap alatt elröpíteni egy űrhajót a Marsig. Számokban ez azt jelenti, hogy az EM Drive több mint 3 millió kilométert tenne meg naponta, azaz közel 125 ezer km/órás sebességgel száguldana, vagyis százszor gyorsabban a hangsebességnél!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.