KuriózumElektromossággal növelnék az agy képességeit?

Elektromossággal növelnék az agy képességeit?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az egyetemisták sírnak, a társadalom peremén élő emberek pedig arról nyavajognak, hogy nem kapnak elégséges lehetőséget az önképzéshez. Egy új eszköz nyújt mindezeknek lehetőséget a tanulásban? Talán megérjük azt, hogy az utcán kolduló emberrel is értelmesen beszélgethetünk a jelenlegi gazdasági problémákról, mindenféle sallang nélkülözése mellet?

Benjamin Syzek úgy tűnik komoly szándékkal szeretné beírni magát a tudományos történelem nagykönyvébe. Eltökélte ugyanis, hogy a Michigani egyetem keretein belül olyan készüléket készít, amely elektromosság révén növeli az agy kognitív képességét, és akár 250%-os teljesítménynövekedést is eredményezhet.

Cseppet merész, de a szerkezet már nevet is kapott. A tDCS kizárólag agyi stimulálás céljából készült, és egy konstans elektromos feszültséget generál, amely az agyban lévő elektromossággal összeadva elméletileg az agyi kapacitást növelné. A szerkezet csupán 5 mA-es feszültséggel rendelkezik, ami bőven belül marad az agyat károsító határon, tehát ha nem is segít, negatív hordaléka nem lesz.

Az alkotó előre leszögezte, hogy mindenképpen az emberi testre nézve egészséges kereteken belül szeretne maradni, és annyira nem érzi magát eltökéltnek, hogy akár károsító hatások révén, tűzőn és vízen is keresztül vigye projektjét.

Az elektromosság jótékony hatásait már korábban is vizsgálták, és tény, hogy a skizofrénia gyógyításában, depressziós zavarok leküzdésében és tanulási folyamatok élénkítésében igen is jótékonynak bizonyult. Éppen ezért ez már egy járt út, és nyilván Benjamin Syzek számára is járhatónak tűnik.

Elképzelhető, hogy a jövőben egy marok-szerkezet fogja kitermelni az egyetemistáink kiváló bizonyítványait? Vagy a politikusaink fognak tőle megtáltosodni?

Forrás: BGR

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek