KuriózumEleged van a limonádéból? Egyébre is használhatod a citromot!

Eleged van a limonádéból? Egyébre is használhatod a citromot!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A citrom nemcsak arra jó, hogy limonádét készíts belőle, vagy hogy feldíszítsd a koktélos poharat! Mivel savas citrusféléről van szó, és erős illatú, nyugodtan helyettesítheted vele például a tisztítószereid egy részét. Az alábbiakban összegyűjtöttük a legjobb citrom-újrahasznosító ötleteket!

Fotó: Flickr.com

1. Csillogás a krómozott felületeknek

Bármelyik csaptelep, kilincs vagy egyéb krómozott kiegészítő újként fog csillogni, ha bekened citrommal. Vágd ketté a gyümölcsöt, a húsával pedig töröld végig a felületet, hagyd 10 percig, majd egy tiszta és száraz törlővel haladj ismét végig rajta.

2. Tiszta csempe

Amennyiben a falicsempék közötti zugok befeketedtek vagy elszíneződtek, esetleg a lapok felületén lévő mélyedések is megteltek kosszal, erre is a legjobb megoldás a citrom. A gyümölcsöt vágd négybe, és úgy dörzsöld át a hézagokat. Ha makacs a szennyeződés, kefével is segíthetsz rajta, ha azzal dörzsölöd bele a citrom levét. Így megszabadulsz a penészfoltoktól vagy zsír okozta pacáktól. A művelet után töröld át alaposan a felületet.

3. Pá-pá, kellemetlen szag

Ha neked is van otthon elektromos „hulladékdarálód”, biztos megfigyelted már, hogy olykor kellemetlen szagokat áraszt. Szerencsére, ez ellen is megvan a megoldás: vágd fel egy citromot, és dobd bele. Hagyd, hogy végezze el a dolgát, aztán vízzel öblítsd át.

4. Légfrissítő a mikrohullámú sütőben

Ha legalább egyszer készítettél pattogatott kukoricát a mikróban, máris tudod, miről beszélünk. Úgy tűnik, a popcorn illata örökkévalóságig érződni fog – nem, amennyiben egy edénybe vizet teszel, beledobsz néhány citromkarikát, és 45 másodpercre a mikróba teszed. Ezt követően, a keletkezett gőzt töröld ki egy száraz törlővel.

5. Távol tartja a macskákat

Akiknek macskájuk van otthon, valóságos megváltás lesz számukra a citrom! A cicák ugyanis imádnak az asztalon, szekrényen mászkálni, de ha a bútorok felületét letörlöd citromos oldattal (egy rész citromlé + egy rész víz), az távol fogja tartani a házikedvenceket a rajtuk való mászkálástól.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek