KuriózumEladta a házát a háromgyerekes olasz család, hogy hajóval körbejárják a világot

Eladta a házát a háromgyerekes olasz család, hogy hajóval körbejárják a világot

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Eladták a házukat, és hajóra szállnak! A nagy kalandot nem befolyásolja a világjárvány sem!

A koronavírus járvány miatt egy ideje a hajóforgalom is megcsappant, a nyílt vizeken is érződik a félelem és visszafogottság, hiszen soha nem lehet tudni, mi lesz, mikor vezetnek be újabb korlátozásokat. Az emberek óvatosak, aki csak teheti, otthon ül, azonban egy olasz házaspár épp most adta el otthonát, és helyette vásárolt egy hajót.

Nagy bátorság! – mondják sokan, de lassan a bátorság fogalma teljesen új értelmet nyer. Régen bátor volt, aki szembeszállt az ellenséggel, harcolt a háborúban, vagy elment vadászni Afrikába. Napjainkban lassan az is bátor, aki új országba költözik, vagy éppen felmond a munkahelyén, mert óriási nyomás nehezedik rá. Az élet egy nagy játék, merjünk okosan kockáztatni!

View this post on Instagram

Two months of training in Greece are over. Now we'll have ten months to prepare our trip aroud the world, or part of the World. To start sell our home in Milan, we Need a lot of Money to accessorize the boat and Life on board. Then choose the routes, take a course to improve our english, and take any information about home schooling. Then don't stop to belive in our dreams!!! Go Barberis family GOOO! DON'T STOP TO FOLLOW US????⚓⛵ #familytrip#sailinglife#sailingfamily#familysailing#mikado56#bimbiabordo#kidsonboard#sailingwithkids#sailingkids#triponboard#sailingstagram#sailingdogs #familyonboard #vitainbarcaavela#childrenonboard #travelfamily #sailingstagram #instasailing#garmin_official#garminitalia #sailingkids#giornaledellavela#mangiaviviviaggia#sailingdog#familleabord#mafamilledabord#voyageenfamille#sics#canidasalvataggio

A post shared by Sailing Shibumi (@sailing_shibumi) on

A negyvenes éveiben járó olasz házaspár, Stefano és Sara Barberis azért adta el a lombardiai házát, hogy kirándulni tudjanak három gyermekükkel. A kirándulást egy évesre tervezték, ez idő alatt szeretnék átszelni az Atlanti-óceánt, és felfedezni a Karib-térséget. A bátor és életvidám család természetesen a kedvenc labrador kutyust, Peppert sem hagyja otthon. A gyerekek – a 11 éves Iago, a 8 éves Nina és a 3 éves Timo – is izgatottan várja már az életreszóló kalandot.

A család egy 17 méteres, Shibumi névre keresztelt vitorlással vág neki a nagyvilágnak, ez a japán szó azt jelenti, hogy kifinomult szépség. Az útitervet nagyon jól átgondolták és kidolgozták, szeptemberben indulnak egy északnyugat-olaszországi kikötőből. A spanyol Baleári-szigetek utána majd Gibraltáron át az Atlanti-óceánra mennek. Terveik szerint közben kikötnek majd a Kanári-szigeteken, a Zöld-foki Köztársaságban, és év végéig el szeretnének jutni a Saint Lucia, Guadeloupe és Martinique szigetekre a Karib-tengeren.

A világjárvány ellenére is úgy döntöttek, hogy nem halasztják el kirándulásukat, hanem nekivágnak az útnak, mert a legnagyobb gyerek lassan kamaszkorba ér, és már nem vonzódik annyira a közös családi programokhoz. Olyan területre semmiképp nem mennek, ahol hónapokig karanténban kellene legyenek, mert annak semmi értelme, hogy a kikötött hajón üljenek, és várják, hogy teljen az idő.

Hogy mi az indíttatása leginkább ennek az utazásnak?

“Szerettünk volna kilépni a mókuskerékből, és közelebbi kapcsolatba kerülni a természettel, a gyerekekkel is meg szeretnénk ismertetni egy sokkal természetközelibb életformát” – foglalta össze úti célját a bátor olasz család.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek