KuriózumEl tudod képzelni, hogy akkor menj szabadságra, amikor csak akarsz?

El tudod képzelni, hogy akkor menj szabadságra, amikor csak akarsz?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A világ egyik legnagyobb cégének, a Virgin Groupnak a dolgozói akkor és annyi időre mehetnek szabadságra, amikor jónak látják. A cégvezetés az új szemlélettől azt várja, hogy jobban megnő a munkatársak motivációja, kreatívabbak lesznek és még hatékonyabban fognak dolgozni.

Richard-Branson

Richard Branson, a cég vezetője az amerikai ABC Newsnak elmondta, egyelőre az amerikai és a brit leányvállalatoknál vezetik be a sajátos módszert, és ha beválik, akkor globális szinten is kiterjesztik.

Az üzletember hozzátette: egy barátja már bevezette a módszert, és azt tapasztalta, hogy a munka minden területén pozitív hatásai voltak a döntésnek, hisz nőtt a kollégák munkamorálja, kreativitása, produktivitása.

A Google egyik alapítója, Larry Page is hasonlóan vélekedik. Szerinte ha valamelyik alkalmazottjuk akkor érzi magát boldognak, ha több időt tölthet a gyerekeivel, jó háztartást szeretne vezetni, akkor ezt nekik nem nagy dolog megadni. Szerinte a cég szükségleteinek kielégítéséhez nem szükséges, hogy minden kolléga erejét megfeszítve dolgozzon.

A Google vezetője úgy véli, a hatékonyság növelése által az embereknek sokkal több idejük jutna a családjukra, vagy az őket érdeklő dolgokra.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek