Kedves olvasó most hogy már a lelked tehermentesítetted az előző gyakorlatokkal, eljött a hálaadás pillanata is.

hala

A hála érzése egy olyan energiatérből nyeri forrását, amely csak akkor tapasztalható meg, ha túlléptünk az elégedetlenség, a panaszkodás, az elvárások, a kilátástalanság negatív energiaterein.

Ehhez gyakorlati segítséget nyújthatnak eddigi lelkigyakorlataink.

A hála érzés szoros kapcsolatban van az elégedettség érzésével, de jóval több annál. Szeretettel és alázattal is társul egyben. Elégedettnek lenni azt jelenti, hogy elegendő bőség jut az életedbe mindabból amire szükséged van. Ezt szeretettel fogadod és egyben alázattal is. Ez a hála titkos receptje a lélekben.

Igen, valóban az igazi hála nem több mint egy egy pillanat, amikor teljes szívedből azt érzed, hogy összhangban vagy önmagaddal, az emberekkel, a Teremtővel és magával az élettel. Függetlenül attól, hogy vannak-e nehézségeid vagy sem. Felismered abban a pillanatban azt, hogy hétköznapjaid és életed nem egy értelmetlen utazás, hanem egy nagy egész része, egy Univerzális renddé, amelyben megtaláltad a helyed.

Segíts megidézni a lelked mélyén lévő hála érzését.

Kezd egyszerű gyakorlatokkal, és adj hálát olyan dolgokért, amelyek eddig életed természetes részei voltak, de nem is tudatosítottad, hogy mekkora hálával tartozol irántuk.

Adj hálát a tested minden egyes részéért. Hogy látsz, hallasz, érzel, hogy képes vagy mozogni. Adj hálát az apró dolgokért nap mint nap. Adj hálát azért hogy szerethetsz és szeretnek. Egy barátságos tekintetért egy biztató szóért, egy kedves mosolyért. Adj hálát a betevő falatért, adj hálát minden reggel hogy felébredtél és minden este hogy eltölthettél egy napot.

Eleinte furának tűnhet, vagy erőltetettnek de napról napra, ahogy gyakorlod egyre több és több dolog jut eszedbe amiért hálát adhatsz. Mi több varázslatos módon egyre több bőség jön az életedbe.

Így az év vége fele vegyél papírt és ceruzát, és írd le miért vagy hálás ebben az évben. Aztán húnyd be szemed, csendesedj el és próbáld megtapasztalni az érzést eleinte a szívedben, majd hagyd hogy szétáradjon egész testedben, lényedben és körülötted.

Elmondhatod kedvenc hálaladó imád, vagy hallgasd ezt a hála dalt:

https://www.youtube.com/watch?v=aT9gwSniCtI

Lelki egészségedre!

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.