HolotropikumEl kell oszlatni a kenyérfogyasztást övező tévhiteket - mondja egy táplálkozás szakértő

El kell oszlatni a kenyérfogyasztást övező tévhiteket – mondja egy táplálkozás szakértő

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A kenyér az egyik alapvető élelmiszerünk, ám a fogyókúrázók egyenesen ellenségként tekintenek rá. Egy felmérés szerint a nők 43 százaléka igyekszik mellőzni a kenyeret az étrendjéből, 20 százalékuk bűntudatot érez, ha kenyeret eszik, míg a megkérdezettek fele nem tudja, hogy mit gondoljon a bio péktermékekről.

kenyer

Az ausztrál Bakers Delight pékség által megrendelt tanulmány célja, hogy megcáfolja a kenyérrel és a kenyérfogyasztással kapcsolatos széles körben elterjedt mítoszokat. A tanulmány szerint a szülők igyekeznek csökkenteni a kenyér mennyiségét a gyerekeik étrendjében, mivel meg vannak győződve, hogy a kenyér hizlal.

„Sok nő nincs tisztában a teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerek, vagy egyéb egészséges péktermékek fogyasztásának előnyeivel, és azzal sem, hogy a glutén mentes étrend káros is lehet. Ha helyesen fogyasztjuk a kenyeret, az hozzájárul az emésztőrendszerünk egészségének megőrzéséhez, valamint a szervezet általános jólétének megőrzéséhez” – fogalmazott Sharon Natoli, az Ausztrál Táplálkozástudományi Intézet szakembere.

Hozzátette: azoknak, akik szívproblémákkal küszködnek, a magvas kenyerek fogyasztása ajánlott. A szakértő egy másik, kenyérrel kapcsolatos tévhitet is eloszlatott.

„Sokan a kenyeret hibáztatják a haspuffadás miatt, ám mielőtt száműznénk az étrendünkből a kenyeret, jó ha elvégezzük a javasolt vizsgálatokat, és csak azok ismeretében döntsünk a kenyér esetleges mellőzéséről” – mondta Sharon Natoli.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek