HolotropikumEgyre több orvos jelenti ki azt, hogy a negatív érzelmek hozzájárulnak a...

Egyre több orvos jelenti ki azt, hogy a negatív érzelmek hozzájárulnak a rák kialakulásához!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Ma már az orvostudomány is elismeri, hogy összefüggés van a negatív érzelmek és az egészségi állapot között. És ha ezek a rossz érzések, mint a düh, a harag, a bosszú, sokáig jelen vannak valakinek az életében, akkor a káros következmények, egészségügyi kockázatok még hangsúlyosabbá válhatnak.

Egyre több orvos jelenti ki azt, hogy a negatív érzelmek hozzájárulnak a rák kialakulásához!

És mi erre a megoldás? A megbocsátás! A megbocsátás nem a gyengeség jele, hanem épp ellenkezőleg, a lelki erő jele.

A Greater Good tudományos központ által kiadott tájékoztató szerint “a pszichológia úgy tartja, hogy a megbocsátás, ha saját akaratból történik, akkor felszabadító hatással bír, így enyhíti a düh, a harag, illetve az irigység romboló hatását”. Ezentúl a megbocsátás nem egy egyszeri esemény, hanem tulajdonképpen egy folyamat, amelyen az illetőnek keresztül kell mennie. Az érzelmi megbocsátás folyamata révén az illető tudatosan fogja a negatív érzelmeket pozitívakra cserélni, ezzel javítva elsősorban a saját lelki és testi állapotát.

Több tanulmány is szól arról, hogy azok az emberek, akik a negatív érzelmeiket megpróbálták kordában tartani, és azok helyett inkább a pozitív érzelmekre figyeltek, éjszakánként jobban aludtak, kevésbé voltak kifáradva, jobban bírták a fizikai megterhelést, kevesebb pszichoszomatikus problémával kellett megküzdeniük, és a gyógyszerfogyasztásuk is csökkent.

A megbocsátás emellett védi a szívet, míg a düh és a többi negatív érzelem káros hatással van a test dobogó motorjára.

A szakértők következtetése így egyértelmű: “Klinikai vizsgálatok alapján kijelenthető, hogy a negatív érzelmek semlegesítésével csökkenthetők az egészségügyi problémák, betegségek kialakulásának esélyei.”

A Hope Center által végzett kísérlet során is egyértelművé vált, hogy azok az emberek, akik újra át kellett éljék egy, a múltjukban bekövetkezett negatív tapasztalatukat, érzelmüket, azok szervezetében nőt az izomfeszültség, a vérnyomás, izzadni kezdtek, és nagyobb fokú stressz is érte őket. Azonban ha képesek voltak megbocsátani, elengedni a rossz érzéseket, akkor az egészségügyi mutatóik javultak.

Dr. Steven Standiford, az Amerikai Rákkutató- és kezelő Központ vezető sebésze elmondta, nagyon sok olyan daganatos beteget kezelnek, akik valamilyen haragot, rossz érzelmet hordoznak magukban, amelyet sürgősen kezelni kell, mert enélkül nagyon kevés az esélye, hogy valaki felépül a rákból.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek