HolotropikumEgyre fiatalabb korban jelentkezik az agydaganat

Egyre fiatalabb korban jelentkezik az agydaganat

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Az utóbbi időszakban riasztó mértékben megnőtt a fiatalkorú népesség körében az agydaganatos betegségek száma. Az elmúlt öt évben 30%-kal nőtt e megbetegedések száma, és ugyanilyen mértékben nőtt a betegségben egyre fiatalabb korban szenvedők aránya.

agydaganat

Dr. Marian Mitrica, a bukaresti egyetemi sürgősségi kórház idegsebészeti osztályának vezetője szerint egyre fiatalabb páciensek keresik fel a kórházat, pedig ez a kilencvenes évekig elképzelhetetlen volt.

A szakember szerint az esetek 80-85 százalékában rosszindulatú daganatokról van szó, amelyek fejlődése rendkívül kiszámíthatatlan és agresszív.

Az agydaganatok szimptómái attól függenek, hogy a daganatok milyen típusúak, és hol helyezkednek el. Egyes tumorok nem produkálnak tüneteket addig, amíg nem növekednek nagyobb méretűre, azt követően viszont az egészségi állapot gyors romlását eredményezik.

A leggyakoribb szimptóma a fejfájás, ami nem reagál a megszokott kezelésekre. A szakember sietett megjegyezni: a legtöbb fejfájástípus nincs összefüggésben az agydaganattal. További szimptómák a fejfájás mellett: görcsök, hallás-, látás- és beszédkárosodás, egyensúlyi zavarok, zsibbadás és bizsergés a végtagokban, személyiség megváltozása, koncentrálásra való képtelenség.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek