HolotropikumEgyre erősebb lesz a bennünk lévő gyógyító erő!

Egyre erősebb lesz a bennünk lévő gyógyító erő!

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A legújabb kutatások azt támasztják alá, hogy a placebo igenis rendkívüli gyógyító erővel bír, oly annyira, hogy még a gyógyszeripar is tartani kezdett tőle, tehát új fejezetek kezdődhetnek az öngyógyítás terén.

Egyre erősebb lesz a bennünk lévő gyógyító erő!

Mi is a placebo?

Placebohatásnak nevezik azt a jelenséget, mely során egy anyag, vagy folyamat képes úgymond „meggyógyítani” az adott beteget, mert ő hisz ebben, közben ezek az anyagok, vagy eljárások nem bírnak a tünetek kezeléséhez elengedhetetlen specifikus hatásokkal.

Ötvözve a tudományt és a spiritualitást hihetetlenül erőteljes dolgokat fedezhetünk fel, melyeket alkalmazva saját életünkre nézve is kamatoztathatunk.

Vegyük csak a „cukorpirula” esetét. 1993-ban az Egyesült Államokban használt fájdalomcsillapítók 27%-al voltak hatásosabbal, mint a placebo „cukorpirulák”, míg 2013-ra ez 9%-ra csökkent. Tehát a placebo pirula is szinte ugyanolyan fájdalomcsillapító hatást „váltott ki”, mint a hatóanyagokat tartalmazó gyógyszerek. Ugyanez a helyzet az antidepresszánsokkal is, nem kell feltétlenül szednünk őket ahhoz, hogy le tudjuk küzdeni a depressziót. Elegendő lehet egy kis testmozgás, meditáció, egészséges diéta, kinek mi válik be jobban, a lényeg, hogy érezzük a változást és higgyünk benne.

A tudatunk, hitünk, érzéseink és életvitelünk sokkal nagyobb szerepet játszik az egészségünkre nézve, mint azt gondolnánk. Míg a kutatók még csak kísérletezgetnek, hogy mi lehet a placebo végkimenetele a gyógyszeriparra nézve, addig az emberek egyre inkább ráeszmélnek, hogy az egészségünk megtartása érdekében nem kell egyből az orvoshoz rohanni egy receptért. Ha ez így folytatódik, és a placebo egyre inkább teret hódít, akkor a gyógyszeriparnak új stratégiát kell kitalálnia, hogyan is vegyék rá az embereket a gyógyszerfogyasztásra.

A test rendelkezik azzal a képességgel, hogy meggyógyítsa önmagát, csupán meg kell találni az egyensúly a gyógyszerek magunkba tömésével kapcsolatban. A placebo sem valamiféle csodagyógymód, és nem is új keletű dolog, a lényege abban rejlik, hogy ne álljunk a saját testünk öngyógyító folyamatainak útjába, hanem elménkkel segítsük azt.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

50 felett sem késő változtatni

Kapcsolódó cikkek