HolotropikumAlternatív gyógyászatEgy újabb elmélet a fogszuvasodásról! A savas közeg miért nem hat a...

Egy újabb elmélet a fogszuvasodásról! A savas közeg miért nem hat a nyálkahártyára, fogínyre vagy a nyelvre?

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

Megszoktuk azt a magyarázatot, hogy a szájüregben található baktériumok az ottmaradt cukrokból és szénhidrátokból, olyan savas közeget hoznak létre, melyek a fogzománcot támadják meg. És mivel a fogunk az egyik legkeményebb testrészünk, mennyire lehet agresszív a szánkban létrejött savas közeg, mely képes kilyukasztani a fogzománcot? És ugyanez miért nem árt a fogínynek, a szájnyálkahártyának és a nyelvünknek?

Egy újabb elmélet a fogszuvasodásról! A savas közeg miért nem hat a nyálkahártyára, fogínyre vagy a nyelvre?

Hogy a fogzománc nem a baktériumok által lyukad meg, mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a sírokból előkerült emberi maradványok közül, a fogak azok, amelyek épen a felszínre kerülnek, annyi év után.

És akkor nézzük a fogmosás fontosságát! Mindannyian azt tanultuk, hogy a napi háromszori fogmosással megelőzhetjük fogaink kilyukadását. Ez az elmélet azonban több sebből vérzik! Ugyanis a kemény szálú fogkefével és a fogkrémmel, mely adott esetben még az egészségre káros anyagot is tartalmaz (pl. fluor) való súrolása a fogunknak, nem eredményez mást, mint a fogzománc szándékos tönkretételét.

A legújabb kutatások szerint, az agyunk képes parancsot adni arra, hogy adott esetben meglyukadjon egy fogunk. Természetesen ezt a parancsot, egy minket ért érzelmi konfliktus váltja ki, mint ahogyan ez történni szokott más betegségek esetében is.

Érzelmi konfliktus pedig lépten-nyomon éri az embert, hiszen mindannyian rendelkezünk több – kevesebb ellenséggel. Az embertársaink iránt érzett jogos vagy jogtalan haragunk megbetegítheti fogainkat is. Ezért, mivel tudjuk, hogy minden fejben dől el, igyekezzünk konfliktusainkat minél hamarabb megoldani, feldolgozni, hiszen ha nem tesszük, ennek előbb-utóbb valamilyen szinten az egészségünk, adott esetben a fogunk épsége látja majd a kárát.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek