KoktélEgy tanárnő feladta az állását, és kiköltözött gyerekeivel az erdőbe: “Soha nem...

Egy tanárnő feladta az állását, és kiköltözött gyerekeivel az erdőbe: “Soha nem engedem őket többé iskolába!”

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A 32 éves Taylor Moran, egykori tanárnő, kiköltözött az arkansasi erdőbe, és elárulta, hogy miért nem küldi soha iskolába gyermekeit. Azt mondja, meg akarja menteni őket az “oktatási traumától”, hiszen szerinte fontosabb az, hogy az életre nevelje őket.

A háromgyerekes anya egy közleményben nyilatkozott arról, hogy szerinte az oktatási rendszer hogyan traumatizálja a diákokat. Szerinte az oktatási rendszer elfojtja a kreativitásukat, kiöli belőlük az eredetiséget, és elveszi az értékes időt más fontos tevékenységektől.

Ehelyett ragaszkodik ahhoz, hogy megtanítsa három gyerekének a legfontosabb túlélési készségeket, az iskolai feladatokon túl, például, hogy hogyan főzzenek a semmiből.

Egy tanárnő feladta az állását, és kiköltözött gyerekeivel az erdőbe: “Soha nem engedem őket többé iskolába!”
Taylor otthagyta a tanügyet – Fotó: Taylor Moran/Instagram

Taylor Moran szerint a hagyományos oktatási rendszerben végzett munka nem tanítja meg a gyerekeknek a megfelelő életkészségeket, és szeretné fiait – az öt éves Hudsont, a három éves Thompsont, és az 1 éves Gust – megtanítani gyakorlatiasan élni.

“Belülről láttam a rendszert, és kiléptem belőle, így az élet egy új lehetőség lehet a gyermekeim számára is”mondta a volt tanárnő.

Taylor azt mondja, hogy férjével, Nickkel olyan gyakorlati készségeket tanítottak a gyerekeiknek, amelyekre az életben szükségük lesz. Megtanultak például tésztát és joghurtot készíteni, valamint vadon élő rákot fogni és főzni.

Egy tanárnő feladta az állását, és kiköltözött gyerekeivel az erdőbe: “Soha nem engedem őket többé iskolába!”
Taylor az életre akarja nevelni a gyerekeit – Fotó: Taylor Moran/Instagram

“Néhány olyan dolgot is megtanítottunk, amit a gyerekeink egy hagyományos iskolai környezetben nem tudtak volna megtanulni, többek között a csirkehús levesnek való feldarabolása és a kés biztonságos használatát” – magyarázta az édesanya.

“Megtanulták azt is, hogyan kell a tojásokból csirkét keltetni, hogyan kell gondoskodni róluk, valamint hogyan lehet azonosítani a mérgező és hasznos növényeket, és, hogyan kell zöldségeket ültetni, fákat metszeni” – mondta.

A gyerekek nem csak “fizikai készségeket” tanulnak, a szülők megtanítják őket “kritikusan gondolkodni”. Taylor azt is elmondta, hogy nem fog olyan dolgokat tanítani nekik, amelyeket a valós életben nem tudnak majd alkalmazni.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek