KoktélEgy szerény orvos története, aki több ezer babát mentett meg sárgarépalevesével

Egy szerény orvos története, aki több ezer babát mentett meg sárgarépalevesével

Iratkozz fel hírlevelünkre, vagy kövess minket a Viberen, a Telegramon és a Google Hírek-en!

A természet számtalan megoldást kínál a különböző betegségekre, csak észre kell venni, el kell fogadni, és élni kell a lehetőséggel. Minden problémára van egy természetes megoldás – mondja Ay Lin Kho táplálkozásszakértő.

Régen a csecsemők halálát sokszor egy ma már egyszerűnek tűnő gyomorprobléma okozta, de szerencsére egy gyerekorvos felfedezte a hatékony természetes gyógymódot.

Dr. Ernest Moro 1874. december 8-án született a szlovéniai Ljubljanába, és egy nagyon hatékony módszert talált ki a csecsemőhalandóság csökkentésére. Ezenkívül a nevéhez fűződik még a híres Moro-reflex is, amely egyfajta önvédelmi reflex, amit veszélyhelyzet, vagy nagyobb zaj esetén váratlan ingert válthat ki a babánál.

Sárgarépaleves hozott megoldást

A váratlan inger hatására a csecsemő hirtelen a tenyerét és a karjait széttárja, az ujjai teljesen szétállnak és a lábait is terpeszbe tárja, és közben nagyon lélegzik befelé. Ez a hirtelen mozdulat után a karjait ölelésbe zárja a teste előtt, mintha valamit szeretne megfogni.

A Moro-reflexnél fontos, hogy a kiváltott hatás, például a karok széttárása és karolása szimmetrikus legyen! Ha aszimmetria lép fel, a kar esetén például ha csak az egyik végzi az elvárt mozdulatot, akkor idegrendszeri problémák lehetnek a háttérben. A Moro-reflex már a baba megszületésének pillanatában jelen van, hiszen ennek köszönhetően történik meg a baba első levegővétele.

Ezenkívül Moronak köszönhetjük, hogy felfedezte a lactobacillusokat, és bebizonyította, hogy mennyire fontosak az emberi test számára, és felhívta a figyelmet a palackok sterilizálására.

1908-ban a gyermekhalandóság óriási mértékű volt, a csecsemők 25-30 százaléka krónikus hasmenés következtében hunyt el. Moro rájött, hogy a sárgarépa levesnek köszönhetőn, ez az arány jelentősen csökkenthető.

Hogyan kell főzni a sárgarépalevest?

Főzzünk meg 500 gramm sárgarépát, majd pépesítsük, adjunk hozzá 1 liter vizet, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint (kisgyerekeknél nem szabad sót és borsót használni), és tegyük fel a tűzre, míg forrni nem kezd. 2002-ben egy kutatás alapján kiderült, hogy a sárgarépa leves képes kezelni az antibiotikumoknak ellenálló hasmenést is. Fontos mindenképpen megjegyezni, hogy csakis bio sárgarépából készítsük a levest.

Legfrissebb

Hirdetés

Aktuális kedvencek

Ez is tetszeni fog

Kapcsolódó cikkek