A neves moszkvai professzor, Szergej Bubnovski, megosztotta innovatív módszerét, mely az immunrendszer erősítését szolgálja.

A professzor szerint a hideg-meleg váltakozó zuhany, a hideg fürdő, és a jégfürdő a lábak számára, mind-mind olyan eljárások, amelyek nagyban elősegítik az immunrendszer erősödését. Azt állítja, hogy munkánkból hazatérve tegyük a lábunkat 10-15 másodpercre jégfürdőbe, ez erősítheti az immunitást és segíthet az influenza elleni küzdelemben!

Egy másik erre vonatkozó angol tanulmány kimutatta, hogy a napi hideg zuhany képes növelni a fehérvérsejtek számát, ami köztudottan segít a betegségek leküzdésében.

Az Egyesült Királyságban működő egyik egyetem kutatói arra a felfedezésre jutottak, hogy a hideg vízzel történő zuhanyzás alkalmával, a testünk megpróbál felmelegedni, az anyagcsere felgyorsul, ami által az immunrendszer fellendül, és ez növeli a fehérvérsejtek számát.

Egy német tanulmány kimutatta, hogy a téli hideg vízben való úszás néha oxidatív stresszhez vezet. Ha ez azonban mégis rutinná válik, akkor egy antioxidáns reakciót vált ki, mely által a test, amint hozzászokik a hideg vízhez, jobban képes lesz megbirkózni az oxidatív stresszel.

De mit is tehetünk az immunrendszer erősítése céljából?

Öntsünk hideg vizet a fürdőkádba vagy egy edénybe. Ezután adjunk hozzá néhány jégkockát, és tartsuk a lábainkat a vízben 10-15 másodpercig. Ezt az eljárást minden este meg kell ismételni lefekvés előtt, mivel nagyon hasznos a gyengült immunitás esetén.

Ha ezt a módszert hanyagolnánk, akkor tusolás után engedjünk hideg vizet a lábainkra, az eljárást kétszer ismételjük meg. Az elején biztos nehezünkre esik, de ha hozzászokunk nagyszerű hatással lesz a szervezetünkre.

Ha érdekelnek további cikkeink, csatlakozz a Filantropikusok csoportunkhoz! , vagy kövess minket a Pinteresten, vagy iratkozz fel a hírlevelünkre.